Briose din pesmet umplute cu frisca

Postat de Valclaudia in Dulciuri
10 Iul 2016 | 2224 vizualizari
Briose din pesmet umplute cu frisca

Ingrediente

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri pesmet fin
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura faina de in
  • 150 ml apa plata+4 linguri zahar+1 esenta de rom= siropul
  • 500 gr. frisca lichida Hulala
  • 100 gr.ciocolata amaruie + 4 cutiute lapte pentru cafea
  • zmeura proaspata
  • frunzulite proaspete de menta

Mod de preparare

Separam ouale.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le frecam cu zaharul, praful de copt si esenta de rom pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.

Adaugam pe rand 3 linguri de ulei de masline. Mixam pana se incorporeaza uleiul.

Punem pe rand cele 7 linguri apa minerala, 2 linguri pudra de cacao,1 lingura de faina de in,iar la final incorporam alternativ spuma de albusuri si pesmetul.

Repartizam compozitia in 16 forme din silicon pentru briose si dam tava la cuptor pentru 30 minute.

Pentru sirop punem apa la fiert intr-un ibric, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste.

Luam siropul de pe foc, adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Dupa ce briosele din cuptor trec testul cu scobitoarea le scoatem din cuptoe, apoi din forme si le lasam la racit.

Cand sunt reci le taiem in doua pe orizontala, apoi le trecem prin baie de sirop si le lasam la scurs.

Batem frisca apoi cu ajutorul unui posh umplem briosele, le asezam capacele pe care le vom glazura cu ciocolata amaruie topita in 4 cutiute lapte pentru cafea.

Decoram cu frunzulite proaspete de menta si zmeura proaspat culeasa.

Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din pesmet umplute cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Clatite cu dulceata

Postat de ionela2682

Clatite cu dulceata

-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul si zaharul vanilat ,mixam pana devine bezea -incorporam in bezea  galbenusurile amestecate cu ulei . -adaugam faina si omogenizam...

Citeste continuarea

Prajitura cu cacao si branza

Postat de medioto59

Prajitura cu cacao si branza

Blatul   Separam albusurile de galbenusuri.  Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma.  Separat mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2016, 17:45
Facem schimb?
la 10.07.2016, 17:47
daaaaaaaaaaa
la 10.07.2016, 17:56
interesante n-am incercat pana acum combinatia asta!
la 10.07.2016, 18:14
Bune!
la 10.07.2016, 18:27
Maine vreau din astea, la cafea

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking