Ingrediente
- 140 gr zahar pudra +pentru ornat
- 200 gr faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 100 ml iaurt
- 2 oua mari , batute
- 1 lingurita extract de vanilie
- 140 gr unt topit +pentru uns formele de briose
- 12 lingurite gem de zmeura , trecut prin sita , pentru a inlatura semintele(eu am folosit de afine)
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la 190° C . Se unge uşor cu unt o tavă de brioşe cu 12 găuri (sau se foloseşte una din silicon). Se pun 140g de zahăr, făina şi bicarbonatul într-un castron şi se amestecă. Se bat iaurtul, ouăle şi vanilia într-o cană. Se răstoarnă, împreună cu untul topit în bolul cu ingrediente uscate şi se încorporează rapid cu o lingură de metal, până se omogenizează.
Se împart două treimi din amestec în găurile de brioşe. Cu atenţie, se adaugă câte o linguriţă de gem în centrul fiecărei găuri, apoi se acoperă cu aluatul rămas.Se coc 16-18 minute, până cresc, devin aurii şi elastice la atingere. Se lasă brioşele la răcit cinci minute înainte să fie scoase din forme.
Se dau prin zahăr pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose - gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|