Briose ''inecate-n ''glazura

Postat de Constelatialeu in Prajituri
19 Dec 2014 | 4189 vizualizari
Briose ''inecate-n ''glazura

Chiar nu stiam ce denumire sa le pun,deoarece am vrut sa fac niste ciupercute in forma din aia de pe vremea bunicii,ceva n-a functionat si doar nu eram sa arunc bunatate de compozitie..asa ca din ciupercute le-am transformat,adica le-am copt in diverse forme de silicon,le-am facut baie in glazura si le-am tras niste crema de ciocolata deasupra si ornamente colorate....cam asta-i povestea,nimic nu se pierde totul se recicleaza si transforma....

Ingrediente

  • Aluat
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • 2 cani zahar
  • 3 sferturi cana cu ulei
  • 4 cani de faina
  • 1 plic amoniac
  • Glazura
  • 225 g rama butter
  • 200 ml lapte
  • 225 g zahar
  • 50 g cacao
  • Crema de ciocolata
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca hulala
  • Decor
  • bombonele colorate

Mod de preparare

Aluat : Ouale cu zaharul le mixam bine ,adaugam uleiul ca la maioneza,apoi laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie.La final adaugam faina,obtinem un aluat mai moale,il punem in forme cu lingurita.Am folosit diverse forme de briose.Am uns formele,am pus cu lingurita aluat,umplem doar pe jumatate formele,pentru ca ele cresc.Dam formele la cuptorul preincalzit,sunt gata cand incep sa se rumeneasca si se desprind dupa margini.

Glazura :Amestecam zaharul,cacaoa,laptele si le punem la fiert,cand incepe sa se ingroase,tragem de pe foc si adaugam margarina,amestecam pana se topeste margarina.

Crema de ciocolata : Ciocolata maruntita impreuna cu frisca lichida pe foc pana se topeste,avem grija sa nu lasam sa dea in fiert.Lasam la racit.

Trecem briosele prin glazura inca calduta,nu le tinem mult ca sa nu se sfarame,doar cat sa-si traga glazura si-n interior.Deasupra punem crema de ciocolata si presaram decor colorat.

Cam asta-i treaba....

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose ''inecate-n ''glazura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura frantuzeasca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura frantuzeasca

Incepeti cu pregatirea cremei pentru a avea timp sa se raceasca. Mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati amidonul, putin din lapte si amestecati bine sa fie omogenizate si sa nu fie...

Citeste continuarea

Negresa cu branza si cirese

Postat de simona72

Negresa cu branza si cirese

Pentru aluatul de negresa: mixam spuma untul cu zaharul si un praf mic de sare. Adaugam cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Ciocolata o topim pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2014, 20:35
As da si eu pe gat cateva inecate d'astea
la 19.12.2014, 20:39
De unde ciuperci soro pe vremea asta? Bune inecatele!
la 19.12.2014, 20:49
la 19.12.2014, 20:49
De la congelator,Simonete,de la congelator...
la 19.12.2014, 21:42
Pe dimineata mi-ar prinde bine niste inecate de-ale tale!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking