Ingrediente
- 400 ml lapte
- 3 ouă
- 100 g unt topit si răcit
- 200 g zahăr
- 4 pliculete zahăr vanilat
- circa 20 linguri rase cu făină (poate diferi cantitatea)
- 1 praf de copt stins cu zeama de la o lămâie
- coaja rasă de la o lămâie
- zahăr vanilat
- câteva picături de esenţă de rom
- 3 linguri cu cacao
- gem/dulceaţă de vişine
Mod de preparare
Ouăle, untul topit şi laptele trebuie să fie la temperatura camerei. Batem ouăle spumă, împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Turnăm untul uşor şi batem bine. Adăugăm praful de copt stins şi laptele treptat, treptat. Făina o amestecam cu coaja de lămâie şi o turnăm, puţin câte puţin, până obţinem un aluat care are consistenţa uşor mai groasă faţă de cea a smântânei. Dacă vi se pare prea moale, folosind cantitatea de făină dată, mai poţi adăuga făină. Iar dacă este prea tare lungeşte-l cu puţin lapte.
O cană din compoziţie o amestecăm cu romul şi lingurile cu cacao.
Tava de brioşe se unge bine cu unt şi se tapetează cu făină. Se pune aluat în ¾ din formă. Punem peste un vârf de linguriţă cu gem de visine şi deasupra punem o linguriţă din compoziţia cu cacao.
Se dă tava la cuptor, care a fost în prealabil încins, şi lăsăm la foc mediu 10-15 minute. Se face testul cu scobitoare înainte să le scoatem(să nu rămână aluat lipicio pe ea).
Se scot din tava cât sunt încă fierbinţi şi se decorează după bunul plac.
Pofta bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|