BRIOSE NEGRESE

Postat de Sabina in Prajituri
28 Apr 2009 | 13894 vizualizari
BRIOSE NEGRESE

Briose delicioase pentru o cafeaua de dimineata.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 grame de zahar
  • 3 linguri de miere
  • 150 grame faina
  • 150 grame unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja de lamaie
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilinat
  • cativa fulgi de ciocolata
  • pentru ornat: 100 grame cioco amaruie si bilute

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul cu zaharul, mierea, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si un praf de sare.

Adaugam de rand ouale unul cate unul. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, cacao, scortisoara si fulgii de ciocolata.Pregatim formele pentru briose (tapetam cu unt) si turnam compozitia. Putem sa punem im mijloc si cate o bucatica de ciocolata.Coacem aproximativ 30 de minute la foc moderat. Scoatem din cuptor tava si lasam brisosele sa se raceasca.Topim ciocolata amaruie si glazuram cu aceasta briosele noastre. Ornam cu bilute de ciocolata negre si albe sau pudram cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "BRIOSE NEGRESE" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos

Postat de madi_marin

Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos

Se pun la foc foarte mic untul, ciocolata şi zahărul şi se amestecă până s-au topit. Se dă deoparte de pe foc compoziţia şi se toarnă într-un castron. Cu un tel se...

Citeste continuarea

Briose negrese -de post

Postat de rocsi_1612

Briose negrese -de post

Punem intr-un bol apa minerala cu zaharul. invartim cu un tel pana ce zaharul se topeste. apoi adaugam uleiul,esenta si gemul. amestecam bine de tot. apoi punem coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2009, 14:20
arata foarte bine...cred ca azi am sa incerc si eu reta ta
la 25.11.2009, 20:43
Ce bine arata! eu tot nu am gasit tava de briose...emoticon care plange supalat...
la 25.11.2009, 21:07
de ce nu incercati ikea au o mie si una de tavi si forme pt prajituri
pt briose au si mai mari si mai mici
la 26.11.2009, 18:47
au tavi de briose mari si mici la kaufland. am cumparat eu acum 4 zile. 15 lei. f.rezonabile la pret
la 26.11.2009, 23:13
ce bine arata! Sabina, cum iese glazura din cioco topita, se intareste la frigider?..ma gandesc ca ar merge si la eclere...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking