Briose si tarta aperitiv

Postat de kamy in Aperitive / Garnituri
10 Feb 2011 | 12102 vizualizari
Briose si tarta aperitiv

Cum v-am spus,mi-am luat tava pt briose si trebuia sa o inaugurez.Acum dupa prima incercare ,sunt multumita...o sa vad si la cele dulci,cum se comporta ca hartiute nu am.

Ingrediente

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 5 oua
  • 150 ml iaurt
  • faina
  • 1 cub unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ardei rosu
  • 6 felii salam uscat
  • 10 felii salam de pui
  • 150 gr.telemea
  • 4 felii mari cascaval
  • 150 gr.branza burduf
  • masline fara samburi
  • 400 gr.mazare
  • 2 ceape
  • 2oo.gr.ciuperci din conserva
  • sare,piper
  • verdeturi rustice kotany
  • patrunjel verde
  • susan

Mod de preparare

Aluatul il lasam la dezghetat la temp.camerei.

Taiem cubulete mezelurile,branza,cascavalul,legumele,maslinele rondele.

Ceapa o punem la calit cateva minute dupa care adaugam ciupercile taiate marunt(eu am avut din conserva)si le lasam 10 min pe foc,adaugam 1 lingurita boia iute sau dulce,amestecam bine si oprim focul.

5 oua le batem bine cu mixerul,adaugam branza de burduf,untul,punem iaurtul si faina amestecata cu praful de copt,pana obtinem o compozitie de consistenta smantanii.

In acea compozitie adaugam toate de mai sus,amestecand bine dupa care adaugam sare,piper,vredeturile si patrunjelul verde.

Aluatul de foietaj il punem pe blatul putin infainat si il intindem mai subtire,cu sucitorul.

Cu un pahar mai mare ca deschidere decat cercul de la briosa,taiem rondele cate avem nevoie(in cazul meu 12 buc)si le asezam in adanciturile de briose(pe care le ungem cu unt),pliind aluatul  dupa forma.Punem peste,compozitia cam 3/4,apasam cu o lingura,presaram susan si dam la cuptorul incins in prealabil pana se coc(testul scobitorii sau daca apasati sa fie cat de cat tare deasupra)

Pentru ca mi-a ramas si aluat si compozite am facut si o tarta.

Ungeti tava cu unt,asezati aluatul,apasandu-l cu degetele ca sa intre in santul tavi(eu am pus aluatul din 2 bucati,..nu mi-a mai ramas o bucata intreaga suficient de mare ca sa acopere tava),intepati cu furculita si asezati compozitia peste aluat.Din aluatul ramas puteti sa faceti un grilaj peste tarta, pe care-l ungeti cu ou batut ,dupa care presarati susan.

Are gust de pizza si am servit ca atare....cu ketchup si sos remoulade(ne place mai mult decat maioneza simpla)

pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose si tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv cu branza

Postat de RuxyRux

Aperitiv cu branza

Reteta este perfecta si nu veti da gres...garantez pentru ea!   :) Bateti cu un tel ouale si praful de sare si adaugati smantana, amestecati bine. Radeti branzeturile, mai putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2011, 16:24
te ai pus bine pe gatit.. ..tare frumoase ti au iesit..si sigur sunt bune..
la 10.02.2011, 16:27
bune bune din prima
la 10.02.2011, 16:30
foarte faine . Ma duc si eu sa-mi iau tavi
la 10.02.2011, 16:31
Hartiute gasesti la supermarketuri si nu sunt scumpe
la 10.02.2011, 16:37

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking