Briose super pufoase cu mere

Postat de Anastasia in Dulciuri
26 Feb 2010 | 7317 vizualizari
Briose super pufoase cu mere

Ingrediente

  • un mar cat pumnul taiat cubulete 
  • 1praf de copt
  • un paharel de 125 de gr. de iaurt Activia cu gust de vanilie sau oorce alt iaurt care va place poate fi si natural fara fructe
  • 1/2 esenta vanilie de la Dr. Oetker 
  • folosim ca masura paharelul de la iaurt mai departe, dar sa-l umpleti cu urmatoarele ingrediente doar pana unde a fost iaurtul in el, dar nu plin pana la margini
  • 1/2 paharel de ulei
  • 3 paharele de faina cernuta
  • 3 oua
  • 1 paharel de zahar tos

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul pana se tripleaza in volum , adaugam, iaurtul si mai mixam 2~3 minute, adaugam uleiul intr-o unda subtire cate putin, mixand in continou pana i-l incorporam pe tot. Adaugam esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt in trei ture si o amestecam usor cu o lingura de lemn sau plastic pana o icorporam pe toata.
Turnam aceasta compozitie intr-o forma pentru briose cu 12 portii, se umple doar doua treimi din inaltimea formei, nu se umple toata pentru ca creste in timpul coacerei, forma pentru briose trebuie sa fie unsa cu unt si tapetata cu faina.
Peste briosele turnate punem cate o lingura de mere taiate cubulete si o dam la coptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius, lasam sa se coaca 5 minute pe urma reducem focul la 165 de grade si mai lasam sa se coaca 30 de minute, pana se rumenesc putin pe deasupra.
Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca putin si le scoatem pe un platou, le pudram cu pudra cu miros de vanilie de la Dr. Oetker.
In acesta compozitie se mai poate adauga si coaja rasa de la o lamaie, impreuna cu faina, daca folositi coaja de portocala nu puneti de la o portocala intreaga pentru ca-i va da un gust amarui ceea ce nu este chiar placut, puneti doar de la 1/3 din coaja portocalei, la fel puteti folosi diverse fructe in loc de mere.

Pofta mare si va garantez ca o sa va placa atat de mult incat o sa fiti gata sa le preparati de cate ori veti avea ocazia !

varianta printabila

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose super pufoase cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de nuci verzi

Postat de vio_dreams

Dulceata de nuci verzi

Curatam nucile de coaja verde protejandu-ne cu ajutorul unor manusi . In timp ce le curatam le punem direct intr-un vas cu  apa. Dupa ce am terminat scurgem apa si punem alta curata. Le lasam...

Citeste continuarea

Desert trandafiri cu branza si stafide

Postat de Pungasa_Rogue

Desert trandafiri cu branza si stafide

Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga 300 g de faina, restul de zahar, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie. Laptele si untul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2010, 15:55
DE abia astept sa le fac!
la 26.02.2010, 15:57
Arata foarte bine ! si sunt foarte usor de preparat, am sa le fac si eu chear azi
la 26.02.2010, 16:21
lia, abia astept sa-mi zici cum ti-au iesit
la 26.02.2010, 16:24
GDC, ma bucur ca vrei sa le incerci ,sant absolut delicioase
la 26.02.2010, 18:20
DACA AU iaurt , sigur sunt bune si pufoase!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking