Ingrediente
- 8 oua
- 250 gr zahar
- 200 gr unt
- 150 gr lapte praf
- 350 gr faina
- 2 pliculete praf copt
- 2 pliculete zahar vanilat
- 50 gr ciocolata alba
- 5 linguri lapte
- ornamente colorate
Mod de preparare
Se mixeaza bine untul cu zaharul, apoi se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare (eu am mai scapat si cate 2-3).
Separat amestecam faina cu laptele praf, un praf de sare, zaharul vanilat si praful de copt. Se adauga peste amestecul de unt si se amesteca bine. Se tapeteaza formele de briose cu hartiute. Punem copozitia cu lingura, umpland 3/4 din inaltimea hartiutei (cosuletul de hartie pt briose). Se coc la foc mediu cca 25-30 min.
Cat se racesc punem ciocolata impreuna cu laptele la topit la bain-marie. Se ia briosa rece si se scufunda cu partea de sus in ciocolata topita, se scurge bine, apoi se presara ornamentele colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose vanilate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|