Briose..."dulcele" meu favorit

Postat de diaconta in Dulciuri
12 Mar 2011 | 6210 vizualizari
Briose..."dulcele" meu favorit

Mai simplu de atat nu se poate,probabil asta e motivul pentru care sunt indragostita de briose,fie ele simple,dulci,sarate,cu orice fel de umplutura ori glazura.

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • afine
  • dulceata de merisoare salbatice

Pentru jeleu: sirop de zmeura si tort jelee rosu.  

Mod de preparare

Untul moale se amesteca cu zaharul pana cand se topeste zaharul.Se adauga pe rand cele trei oua,avand grija ca fiecare sa fie incorporat in momentul in care il adaugam pe urmatorul.Adaugam faina,praful de copt si aromele.

In tava de briose,punem in fiecare forma cate o lingura de compozitie,apoi punem in mijloc afine sau dulceata.Eu am pus din ambele.Acoperim cu putina coca.

Se pun in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.

Deasupra am pus jeleul de zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose..."dulcele" meu favorit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (76)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Langosi cu dulceata de visine

Postat de Dya

Langosi cu dulceata de visine

Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute. Separat cernem faina,...

Citeste continuarea

Desert cornulete fragede

Postat de Elena_Daria

Desert cornulete fragede

Aluat fraged: Smantana si untura (de la temperatura camerei) le punem intr-un bol si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Adaugam praful de sare, apoi adaugam treptat faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2011, 23:37
la 12.03.2011, 23:46
Ela mi-ai lasat si mie?
la 12.03.2011, 23:46
buneee ...si eua veam de gand sa fac briose...pana la urma am optat pt un alt fel de desert...dar ramane in plan oricum....
la 12.03.2011, 23:52
ajung sa cred ca o tava de briose este un "must have"..ca prea bine arata
la 13.03.2011, 08:09
superbeeee

Vezi toate comentariile (76)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking