Briose..."dulcele" meu favorit

Postat de diaconta in Dulciuri
12 Mar 2011 | 6235 vizualizari
Briose..."dulcele" meu favorit

Mai simplu de atat nu se poate,probabil asta e motivul pentru care sunt indragostita de briose,fie ele simple,dulci,sarate,cu orice fel de umplutura ori glazura.

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • afine
  • dulceata de merisoare salbatice

Pentru jeleu: sirop de zmeura si tort jelee rosu.  

Mod de preparare

Untul moale se amesteca cu zaharul pana cand se topeste zaharul.Se adauga pe rand cele trei oua,avand grija ca fiecare sa fie incorporat in momentul in care il adaugam pe urmatorul.Adaugam faina,praful de copt si aromele.

In tava de briose,punem in fiecare forma cate o lingura de compozitie,apoi punem in mijloc afine sau dulceata.Eu am pus din ambele.Acoperim cu putina coca.

Se pun in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.

Deasupra am pus jeleul de zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose..."dulcele" meu favorit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (76)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gogosi rapide

Postat de Constelatialeu

Gogosi rapide

Intr-un castron incapator punem iaurtul, cele 2 oua, sarea, zaharul vanilat, zaharul bourbon si coaja de portocala si omogenizam, apoi adaugam faina cernuta si praful de copt, amestecam bine s anu...

Citeste continuarea

Baghrir,clatite 1000 de gauri

Postat de comanligia

Baghrir,clatite 1000 de gauri

Intr-un castron am pus laptele cald,apoi am adaugat pe rand ingredientele seci si am amestecat cu mixerul. Am adaugat apa calduta pana sa format o compozitie subtire. Intr-o tigaie care nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2011, 23:37
la 12.03.2011, 23:46
Ela mi-ai lasat si mie?
la 12.03.2011, 23:46
buneee ...si eua veam de gand sa fac briose...pana la urma am optat pt un alt fel de desert...dar ramane in plan oricum....
la 12.03.2011, 23:52
ajung sa cred ca o tava de briose este un "must have"..ca prea bine arata
la 13.03.2011, 08:09
superbeeee

Vezi toate comentariile (76)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking