Ingrediente
- 1 căpățână de broccoli
- 3 ouă
- 3-4 linguri de făină albă
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
- Pentru garnitură:
- 4 cartofi albi
- 50 grame de unt
- 2-3 linguri de smântână grasă
- sare, după gust
Mod de preparare
Se desface căpățâna de broccoli în buchețele, care se spală sub jet de apă, după care se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă. Apoi se pun buchețelele de broccoli pe hârtie absorbantă, ca să nu mai rămână apă printre inflorescențe.
(Între timp se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu sare.)
Separat se sparg ouăle într-un bol, se adaugă: sare, piper și boia de ardei dulce, se mixează și apoi se încorporează, puțin câte puțin făina albă, până ce rezultă o compoziție ca pentru clătite.
Se pune uleiul în tigaie și când este fierbinte se pun buchețelele, date prin compoziția de făină, ouă și condimente. Se prăjesc la foc mic, pe toate fețele, până ce se rumenesc frumos. Când sunt gata, se scot cu o paletă și se depun pe un platou, prevăzut cu hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul în exces.
Când cartofii au fiert, se strecoară de apă, se pasează și se adaugă untul feliat, iar când acesta s-a topit, se încorporează cele 2-3 linguri de smântână. Se condimentează cu sare, după gust.
Preparatul se servește cald, imediat ce este gata. Se poate asocia o salată de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Broccoli pane, cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|