Broccoli pane, cu piure de cartofi

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
20 Mar 2021 | 2683 vizualizari
Broccoli pane, cu piure de cartofi

Dacă facem conopidă pane, de ce n-aș putea face și broccoli pane? Iată întrebarea care a stat la baza acestei rețete și este bine că n-am stat prea mult pe gânduri și am pus planul în aplicare, pentru că-mi place această legumă cu aspect interesant și atât de benefică organismului. Inițial m-am gândit să opăresc buchețelele de broccoli, dar mi-am dat seama că se vor frăgezi și se vor rupe, așa că le-am preparat crude, pentru că, în plus, nici tratarea termică multiplă nu prea îmi place. Iar după ce le-am gustat, cu un piure cremos de cartofi, m-am bucurat să constat că au fost foarte gustoase.

Ingrediente

  • 1 căpățână de broccoli
  • 3 ouă
  • 3-4 linguri de făină albă
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
  • Pentru garnitură:
  • 4 cartofi albi
  • 50 grame de unt
  • 2-3 linguri de smântână grasă
  • sare, după gust

Mod de preparare

Se desface căpățâna de broccoli în buchețele, care se spală sub jet de apă, după care se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă. Apoi se pun buchețelele de broccoli pe hârtie absorbantă, ca să nu mai rămână apă printre inflorescențe.

(Între timp se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu sare.)

Separat se sparg ouăle într-un bol, se adaugă: sare, piper și boia de ardei dulce, se mixează și apoi se încorporează, puțin câte puțin făina albă, până ce rezultă o compoziție ca pentru clătite. 

Se pune uleiul în tigaie și când este fierbinte se pun buchețelele, date prin compoziția de făină, ouă și condimente. Se prăjesc la foc mic, pe toate fețele, până ce se rumenesc frumos. Când sunt gata, se scot cu o paletă și se depun pe un platou, prevăzut cu hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul în exces.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apă, se pasează și se adaugă untul feliat, iar când acesta s-a topit, se încorporează cele 2-3 linguri de smântână. Se condimentează cu sare, după gust.

Preparatul se servește cald, imediat ce este gata. Se poate asocia o salată de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Broccoli pane, cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

Postat de merisor67

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

Spălăm dovleceii și vânăta, ceapa o curățăm, apoi le feliem pe toate, în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime. Presărăm sare peste vinete și dovlecei, și le lăsăm...

Citeste continuarea

Mancare de legume de vara

Postat de mirela0911

Mancare de legume de vara

Fasolea verde se curata la capete, se rupe bucatele mai mici si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a fiert, se scurge de apa si se lasa deoparte.  Ciupercile se curata, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2021, 20:45
la 20.03.2021, 21:26
Ce bun este preparatul tău!
la 20.03.2021, 23:19
la 20.03.2021, 23:32
la 21.03.2021, 19:51
M-as baga la o portie!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking