Ingrediente
Pentru bechamel:
- 2 linguri margarina
- 4 linguri faina
- 2 cani lapte soia
- sare piper
- nucsoara/ scortisoara
Mod de preparare
Broccoli se spala bine sub jet de apa rece, se desface buchetele si se bune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate cu paleta si sepune la scurs intr-un strecurator.
Intre timp, pregatim sosul bechamel la foc MIC. Intr-o cratita se topeste untul. Adaugam faina si amestecam pana se formeaza o pasta. Acum incepem sa incorporam laptele putin cate putin, amestecand continuu (eu folosesc un tel tip para, pentru a evita formarea cocoloaselor) pana se formeaza un sos nu foarte gros. Daca sosul s-a ingrosat prea tare, mai adaugati putin lapte. Condimentam cu un varf de sare si putin piper si neaparat, un praf de scortisoara sau nucsoara!
Broccoli, scurs de apa, se aseaza intr-un vas de yena uns cu margarina. Peste broccoli preseram cascavalul ras (adaugati dupa preferinta;mai putin, mai mult) si turnam sosul bechamel.
Introducem vasul la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 minute, pana sosul formeaza o crusta la suprafata!
Se serveste cu placere! Noi il pregatim ca masa principala de pranz, insa ce e drept, dupa 2 ore iti simti stomacul gol, din nou :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Brocolli cu sos bechamel de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|