Brocolli cu sos bechamel de post

Postat de mihaelaradu in Mancaruri de post
12 Mar 2011 | 14040 vizualizari
Brocolli cu sos bechamel de post

Se poate servi ca si fel principal sau salata calda langa fripturi.

Ingrediente

  • 1 capatana brocolli
Pentru bechamel:
  • 2 linguri margarina
  • 4 linguri faina
  • 2 cani lapte soia
  • sare piper
  • nucsoara/ scortisoara

Mod de preparare

Broccoli se spala bine sub jet de apa rece, se desface buchetele si se bune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate cu paleta si sepune la scurs intr-un strecurator.

Intre timp, pregatim sosul bechamel la foc MIC. Intr-o cratita se topeste untul. Adaugam faina si amestecam pana se formeaza o pasta. Acum incepem sa incorporam laptele putin cate putin, amestecand continuu (eu folosesc un tel tip para, pentru a evita formarea cocoloaselor) pana se formeaza un sos nu foarte gros. Daca sosul s-a ingrosat prea tare, mai adaugati putin lapte. Condimentam cu un varf de sare si putin piper si neaparat, un praf de scortisoara sau nucsoara!

Broccoli, scurs de apa, se aseaza intr-un vas de yena uns cu margarina. Peste broccoli preseram cascavalul ras (adaugati dupa preferinta;mai putin, mai mult) si turnam sosul bechamel.

Introducem vasul la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 minute, pana sosul formeaza o crusta la suprafata!

Se serveste cu placere! Noi il pregatim ca masa principala de pranz, insa ce e drept, dupa 2 ore iti simti stomacul gol, din nou :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brocolli cu sos bechamel de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sufleu cu brocolli (de post)

Postat de mihaelaradu

Sufleu cu brocolli (de post)

1. Orezul se fierbe cu un praf de sare si putina menta uscata (optional). Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu margarina. 2. Peste orez, turnam rosiile taiate marunt asezonate cu putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2011, 14:12
demential
la 12.03.2011, 14:36
dar daca e unt, cum e de post?
cu margarina, nu?
la 12.03.2011, 14:47
Foarte bun; si eu mi-am inchipuit ca ai vrut sa spui margarina
la 12.03.2011, 14:54
yeap Am vrut sa scriu ce-am pus: margarina, dar de cand cu postul mi-e capul numai la unt. Eu ador untul, dar in mancare nu-l folosesc aproape niciodata..il tin NUMAI pentru MINE
la 12.03.2011, 15:39
delicios

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking