Ingrediente
- 400 gr smantana
- 200 gr untura
- jumatate pachet de margarina sau unt
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 1 esenta vanilie
- 560 gr faina
- zahar pudra
- alune sau miez de nuca
Mod de preparare
Smantana se amesteca cu untura,apoi se pun cele 4 galbenusuri,esenta de vanilie si faina. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat tare. Acesta il impartim in 6 bucati. Din fiecare bucata de aluat se face o foaie,care se unge cu margarina topita,o rulezi sul apoi o dai la frigider pana a2 a zi (de obicei aluatul se face cu o seara inante sa prepari prajiturile).
A 2a zi batem albusurile cu cele 4 linguri de zahar bezea.
Se iau sulurile din frigider. Se ia un sul de aluat,se taie feliute cam de 1 cm,1 cm si ceva si pe fiecare feliuta apasam cu degetul pe mijlocul ei ca sa nu cada ,sa ramana in picioare. Apoi fiecare bucatica se intinde cu un sucitor,se pune o lingurita de bezea in mijloc si o aluna.
Venim cu aluatul de pe parti si invelim aluna iar capetele le rasucim ca o bomboana(sincer nu stiu cat intelegeti modul de invelire,,,poate cand vedeti prajiturile in poza va veti dea seama mai bine).
Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam in cuptorul incins ,la foc potrivit,pana se usuca putin, apoi de calde le dam prin zahar pudra din abundenta.
Sunt minunate la gust si tin si 2 saptamani...de ce stau mai mult timp de ce sunt mai bune...daca aveti vreo nelamurire sa ma intrebati sa va explic atat cat ma pricep eu..
Daca ti-a placut reteta noastra "Broscute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|