Broscute

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
14 Oct 2010 | 16188 vizualizari
Broscute

Reteta o am de la o colega de a mamei....prima data cand am mancat aceste prajiturele a fost acum 2 ani si jumatate la nunta fratelui meu ,cand ea ne-a facut pentru servit...de atunci m-am indragostit de broscute...sunt niste prajiturele delicioase si foarte fragede doar ca sunt putin migaloase...problema e ca modul lor de impaturire nu stiu daca o sa il intelegeti dar o sa incerc sa fiu cat pot eu de explicita.

Ingrediente

  • 400 gr smantana
  • 200 gr untura
  • jumatate pachet de margarina sau unt
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 560 gr faina
  • zahar pudra
  • alune sau miez de nuca

Mod de preparare

Smantana se amesteca cu untura,apoi se pun cele 4 galbenusuri,esenta de vanilie si faina. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat tare. Acesta il impartim in 6 bucati. Din fiecare bucata de aluat se face o foaie,care se unge cu margarina topita,o rulezi sul apoi o dai la frigider pana a2 a zi (de obicei aluatul se face cu o seara inante sa prepari prajiturile).

A 2a zi batem albusurile cu cele 4 linguri de zahar bezea.

Se iau sulurile din frigider. Se ia un sul de aluat,se taie feliute cam de 1 cm,1 cm si ceva si pe fiecare feliuta apasam cu degetul pe mijlocul ei ca sa nu cada ,sa ramana in picioare. Apoi fiecare bucatica se intinde cu un sucitor,se pune o lingurita de bezea in mijloc si o aluna.

Venim cu aluatul de pe parti si invelim aluna iar capetele le rasucim ca o bomboana(sincer nu stiu cat intelegeti modul de invelire,,,poate cand vedeti prajiturile in poza va veti dea seama mai bine).

Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam in cuptorul incins ,la foc potrivit,pana se usuca putin, apoi de calde le dam prin zahar pudra din abundenta.

Sunt minunate la gust si tin si 2 saptamani...de ce stau mai mult timp de ce sunt mai bune...daca aveti vreo nelamurire sa ma intrebati sa va explic atat cat ma pricep eu..

Daca ti-a placut reteta noastra "Broscute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Broscute cu nuca

Postat de diaconta

Broscute cu nuca

Pentru aluat am amestecat toate ingredientele,mai putin cele 100 g de unt. Pentru început puneti doar 330 g faina,mai adaugati daca este necesar. Când am obtinut o...

Citeste continuarea

Broscute cu nuca prajita

Postat de lilik

Broscute cu nuca prajita

Incepem prepararea aluatului cu o seara inainte: -separam albusurile de galbenusuri,iar albusurile le tinem deoparte pentru umplutura. -amestecam bine untura si smanatana pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2010, 16:04
Nu stiam de prajiturelele astea!
Arata foarte bine.
la 14.10.2010, 16:06
oac, oac! diri-diri-dam! pam, pam!|:)))
la 14.10.2010, 16:11
nici eu nu stiam de ele... acum chiar ca m-am blocat... eu la telefon am inteles altceva si in poze vad pfft... sa stii ca arata a melci mai mult
la 14.10.2010, 16:19
stu si eu cum sunt ...se topesc in gura
la 14.10.2010, 16:42
5f mai ai?

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking