Brownie cu crema de branza si smochine

Postat de simona72 in Prajituri
11 Oct 2016 | 3499 vizualizari
Brownie cu crema de branza si smochine

Odata cu venirea toamnei pe mine m-au atras smochinele. Blatul este unul ciocolatos, umed si fraged. Iar ca sa nu ne plictisim de atata ciocolata am adaugat si o crema de branza fina cu aroma de vanilie. La sfarsit, ca totul sa fie perfect stropim negresa cu miere din abundenta. De data asta am copt prajitura in doua forme de tarte, una dreptunghiulara si una rotunda. Au iesit tare aspectuoase, iar musafirii sau aratat tare incantati…nici nu am apucat sa fac poze cu sectiunea :))

Ingrediente

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar brut
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 80 gr ciocoalat cu lapte
  • 125 gr unt topit
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • Pentru crema de branza:
  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura extract natural de vanilie
  • In plus: 7 smochine proaspete, miere

Mod de preparare

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul, capata consistenta unei creme. Se adauga in fir subtire untul topit si racit. Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Faina se amesteca cu praful de copt. La ingredientele umede, respectiv amestecul de oua se adauga faina. Se amesteca cu mixerul la viteza cea mai mica sau cu un tel tip para, cu miscari usoare de jos in sus, sa scoatem cat mai putin aer din compozitie. La final se adauga ciocolata topita si coaja rasa de portocala. Se amesteca la fel de usor pana la incorporarea ingredientelor. Aluatul se pune in doua tavi de tarte unse cu unt si tapetate cu faina.

Pentru crema de branza: se zdrobeste cu furculita branza de vaci. Adaugam restul ingredientelor: smantana, zaharul si vanilia, amestecam pana obtinem o crema fina, ferma, nu moale, sa nu curga de pe lingura. Punem peste aluatul de brownie crema de branza. Putem sa facem in mai multe feluri: luam cu o lingura si punem gramajoare de branza, sau o intindem si cu o scobitoare amestecam putin prin aluat sa se amestece cu crema de branza, sau pur si simplu lasam crema de branza intinsa peste aluat. Spalam smochinele, le stergem cu un prosop si le taiem in sferturi. Din loc in loc vom pune bucati de smochine. Dam tavile la cuptorul incins la 170 grade pentru 40-45 minute. Lasam sa se raceasca, le scoatem din tava si le stropim cu miere. Asta e tot! Serviti cu pofta alaturi de o cafea sau un ceai. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu crema de branza si smochine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale

Postat de postavaru

Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale

Tijele de rabarbar le spalam apoi le curatam si le taiem bucatele. Adaugam 2 linguri de zahar, amestecam bine si le lasam sa stea pana preparam aluatul. Mixam ouale cu zaharul si extractul de...

Citeste continuarea

Strudel cu dovleac

Postat de Ela68

Strudel cu dovleac

Se desface aluatul si se imparte ochiometric in trei pe latura lunga. Se aseaza dovleacul pe centru, iar partile laterale se cresteaza oblic, la 2 cm. Se aseaza alternativ peste umplutura cate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2016, 10:36
Cat de bine arata!
la 11.10.2016, 10:41
yummy!
la 11.10.2016, 10:44
O nebunie de desert !!! Il pun la favo. Poate-poate :">
la 11.10.2016, 11:17
ce imi place , arata asa apetisant ; nici nu ma mir ca nu a mai apucat poze cu sectiune
la 11.10.2016, 11:28
buna buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking