Desert cheesecake cu ciocolata

Postat de oanapl in Prajituri
26 Apr 2020 | 3311 vizualizari
Desert cheesecake cu ciocolata

În loc de pască am pregătit acest cheesecake delicios. Dacă faceți un blat bun de aluat și adăugați o cremă de brânză cu ciocolată (după această rețetă), îi veți da pe spate pe toți musafirii. Îmi plouă în gură numai când mă gândesc la o felie din acest cheesecake. E absolut delicios! Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Simonei Callas https://simonacallas.com/ro/2018/01/cheesecake-de-ciocolata

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 150 g biscuiți cu cacao
  • 60 g unt
  • pentru umplutură:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g smântână fermentată cu 20% grăsime
  • 30 g cacao
  • 125 g zahăr pudră
  • 2 ouă mari
  • 100 g ciocolata neagră (peste 50% cacao)
  • Esență de vanilie
  • pentru decor:
  • 100ml frișcă lichidă
  • 40g ciocolată neagră

Mod de preparare

Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se tapetează o tavă (de 20cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept.


Crema:
Se cerne zahărul cu făina.

Se topește ciocolata pe baie de aburi.

Crema mascarpone se mixează până când devine cremoasă. Se adaugă apoi amestecul de zahăr și cacao și se mixează până se obține o cremă omogenă. Se adaugă ciocolata topită și răcită și se omogenizează compoziția. Se adaugă ouăle pe rând și la final se adaugă smântâna și vanilia și se omogenizează compoziția.

Se răstoarnă crema de ciocolată peste blatul de biscuiți și se nivelează.

Deoarece se coace cheesecake-ul în baie de apă, dacă folosiți tavă cu pereți detașabili trebuie să o înveliți în folie de aluminiu (pentru a nu pătrunde apa).

Deci, se îmbracă tava în folie de aluminiu și se pune într-o tavă mai mare, apoi se toarnă apă fierbinte în tava mai mare și se introduce în cuptorul preîncălzit la 175 de grade C, pentru 45-50 de minute.

 Se scoate cheesecake-ul din cuptor și se lasă să se răcească de tot.

Înainte de a desface pereții tăvii se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 

Se topesc 20g ciocolată pe baie, se lasă să se răcească și apoi se adaugă peste frișca mixată și se omogenizează.

Restul ciocolatei (20g) se rade peste cheesecake.
Se decorează prăjitura după imaginație.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu menta si capsuni

Postat de merisor67

Desert cheesecake cu menta si capsuni

Pentru stratul de biscuiți, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2020, 18:31
Deliciu!
la 26.04.2020, 18:33
la 26.04.2020, 18:45
foarte bun!
la 26.04.2020, 19:05
la 26.04.2020, 19:11
Bun

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking