Ingrediente
- pentru blat:
- 150 g biscuiți cu cacao
- 60 g unt
- pentru umplutură:
- 250 g mascarpone
- 200 g smântână fermentată cu 20% grăsime
- 30 g cacao
- 125 g zahăr pudră
- 2 ouă mari
- 100 g ciocolata neagră (peste 50% cacao)
- Esență de vanilie
- pentru decor:
- 100ml frișcă lichidă
- 40g ciocolată neagră
Mod de preparare
Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se tapetează o tavă (de 20cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept.
Crema:
Se cerne zahărul cu făina.
Se topește ciocolata pe baie de aburi.
Crema mascarpone se mixează până când devine cremoasă. Se adaugă apoi amestecul de zahăr și cacao și se mixează până se obține o cremă omogenă. Se adaugă ciocolata topită și răcită și se omogenizează compoziția. Se adaugă ouăle pe rând și la final se adaugă smântâna și vanilia și se omogenizează compoziția.
Se răstoarnă crema de ciocolată peste blatul de biscuiți și se nivelează.
Deoarece se coace cheesecake-ul în baie de apă, dacă folosiți tavă cu pereți detașabili trebuie să o înveliți în folie de aluminiu (pentru a nu pătrunde apa).
Deci, se îmbracă tava în folie de aluminiu și se pune într-o tavă mai mare, apoi se toarnă apă fierbinte în tava mai mare și se introduce în cuptorul preîncălzit la 175 de grade C, pentru 45-50 de minute.
Se scoate cheesecake-ul din cuptor și se lasă să se răcească de tot.
Înainte de a desface pereții tăvii se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile.
Se topesc 20g ciocolată pe baie, se lasă să se răcească și apoi se adaugă peste frișca mixată și se omogenizează.
Restul ciocolatei (20g) se rade peste cheesecake.
Se decorează prăjitura după imaginație.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|