Brownie cu nuci si mere rase

Postat de divainbucatarie in Prajituri
6 Noi 2010 | 10092 vizualizari
Brownie  cu nuci si mere rase

Daca nu ma insel desertul favorit al americanilor este brownie, sau negresa cum ii spunem noi. Exista foarte multe retete pentru aceasta prajitura, care si-a primit numele din cauza culorii maro inchis. Si pentru ca azi asteptam musafiri la o cafea, aceasta prajitura va merge perfect

Ingrediente

  • 120 g ciocolata
  • 100 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri de apa
  • 2 mere rase
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 g nuci – tocate grosolan si marunt
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra pentru tapetare

Mod de preparare

Se topeste ciocolata la bain-marie.

Intre timp frecam untul si zaharul, apoi adaugam ouale si 2 linguri de apa. Dupa ce le-am mixat bine le punem peste ciocolata si continuam sa amestecam cu un tel pana se ingroasa putin compozitia. In acest moment dam la o parte castronul si adaugam merele rase peste care am pus o lingurita de scortisoara. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si adaugam faina in care am adaugat praful de copt si un praf de sare. Se toarna in tava peste hartia de copt si se coace 30-40 de minute la 170°C. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu nuci si mere rase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Postat de Valclaudia

Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Incepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat...

Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu visine

Postat de mirela0911

Prajitura marmorata cu visine

Se spala visinele, se scot samburii si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul, se amesteca si se lasa deoparte pentru aproximativ 15-20 de minute, dupa care se pun intr-o strecuratoare sa se surga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2010, 14:10
o bucata de negresa vreau si eu sunt prima ,dai?
la 06.11.2010, 16:08
Sigur ca da! esti invitata!
la 06.11.2010, 18:18
la 06.11.2010, 20:44
imi place,o sa o incerc si eu
la 06.11.2010, 21:57
maiii, dar repede o copsesi!nuca, tocata si grosolan si marunt?

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking