Ingrediente
- 250 gr ciocolata de patiserie ( de foarte buna calitate )
- 150 grame unt
- 150 grame zahar pudra
- 3oua
- 60 grame faina
- coaja de portocale ( eventual coaja de portocala confiata si fructe confiate)
- esenta de portocala
Mod de preparare
Prepararea este extrem de simpla si rapida, in 5 minute este in cuptor . Se topesc in bain marie untul si ciocolata ( luati de pe abur inainte sa fie topit complet si amestecati, in felul acesta nu o sa aveti o compozitie fierbinte dar va fi perfect omogena) .
Se bat ouale cu zaharul cu un mixer, pana isi dubleaza volumul si devin o spuma omogena. Se adauga ciocolata topita in unt, faina, esenta de portocala si se omogenizeaza la viteza minima. Se pune coaja de portocala rasa ( aveti grija sa nu radeti partea alba de la portocala care este amara ) daca doriti se poate adauga si coaja confiata, fructe confiate.
Se pune intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptorul preincins la 180 grade timp de 15-18 minute nu mai mult, in mijloc trebuie sa fie inca moale bine se va mai "coace" si dupa ce o scoatem pana se raceste.
Se pudreaza cu zahar si se decoreaza dupa preferinta, este absolut sublima, garantez reteta :) .
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|