Prajitura Baron

Postat de Patricia_Iordache_79 in Prajituri
15 Apr 2013 | 24209 vizualizari
Prajitura Baron

Habar nu am de ce se numeste asa, insa reteta o am de la o fosta colega de facultate si m-am gandit ca este frumos sa-i pastrez numele. Va spun doar atat si plec sa pap o bucatica ca nu mai pot de pofta: E delicioasaaaa!

Ingrediente

pentru blat:

  • 6 albusuri;
  • 150 gr. zahar;
  • 2 linguri cu faina;
  • 150 gr. nuca macinata;
  • 1 plic praf de copt;

pentru crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri;
  • 120 gr. zahar;
  • 200 ml lapte;
  • 2 linguri cu faina;
  • 1 fiola esenta de vanilie Dr. Oetker;

pentru glazura:

  • 150 ml frisca lichida;
  • 4 gr. intaritor de frisca;
  • 50 gr. nuca macinata prajita

Mod de preparare

Cum preparam blatul:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul. Punem faina, nuca macinata, praful de copt si amestecam de sus in jos, usor.

Tapetam o tava ( a mea 29X34 cm) cu hartie de copt, punem compozitia, nivelam si bagal la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 30 minute pana se inchide usor la culoare. Nu deschideti usa cuptorului in acest timp!

Cand s-a copt, oprim focul si lasam tava in cuptor, cu usa intre-deschisa, pana se raceste complet.

Cum preparam crema de vanilie:

Amestecam galbenusurile cu restul ingredientelor cu ajutorul unui tel. Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa.

Lasam sa se raceasca.

Cum preparam glazura:

Batem frisca rece, adaugam apoi intaritorul si mixam 1 minut.

Cum montam prajitura:

Punem pe un platou (eu am pus in tava in care l-am copt) blatul, adaugam crema rece, glazura de frisca si apoi nuca macinata.

Portionam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Baron" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pandispan cu capsuni

Postat de gurita_ta2005

Desert pandispan cu capsuni

Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga faina treptat si esenta de vanilie. Albusuriile se mixeaza separat cu un praf de sare pana se...

Citeste continuarea

Placinta cu branza si iaurt

Postat de Dya

Placinta cu branza si iaurt

  Incepem prin a pregati aluatul. Mixam oul impreuna cu zaharul, praful de sare si esentele. Adaugam uleiul si laptele (care trebuie sa fie caldut) si turnam in ploaie, faina cernuta,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2013, 18:10
vreau si eu o bucatica!
la 15.04.2013, 18:13
Ce bine arata!esti o harnica! A mai ramas si pentru mine?
la 15.04.2013, 18:13
pot sa fiu eu baronesa?
la 15.04.2013, 18:13
Te rog, serveste
la 15.04.2013, 18:14
Ina, poti fi ce vrei tu

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking