Negresa cu urda
Postat de MotanLaOale

Se mixeaza urda cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga la final coaja rasa de lamaie si stafidele si se amesteca. Se lasa deoparte sa se mai topeasca zaharul. Se mixeaza...
Citeste continuareaHabar nu am de ce se numeste asa, insa reteta o am de la o fosta colega de facultate si m-am gandit ca este frumos sa-i pastrez numele. Va spun doar atat si plec sa pap o bucatica ca nu mai pot de pofta: E delicioasaaaa!
Ingredientepentru blat:
pentru crema de vanilie:
pentru glazura:
Mod de preparareCum preparam blatul: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul. Punem faina, nuca macinata, praful de copt si amestecam de sus in jos, usor. Tapetam o tava ( a mea 29X34 cm) cu hartie de copt, punem compozitia, nivelam si bagal la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 30 minute pana se inchide usor la culoare. Nu deschideti usa cuptorului in acest timp! Cand s-a copt, oprim focul si lasam tava in cuptor, cu usa intre-deschisa, pana se raceste complet. Cum preparam crema de vanilie: Amestecam galbenusurile cu restul ingredientelor cu ajutorul unui tel. Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Cum preparam glazura: Batem frisca rece, adaugam apoi intaritorul si mixam 1 minut. Cum montam prajitura: Punem pe un platou (eu am pus in tava in care l-am copt) blatul, adaugam crema rece, glazura de frisca si apoi nuca macinata. Portionam si servim. Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Baron" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de MotanLaOale
Se mixeaza urda cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga la final coaja rasa de lamaie si stafidele si se amesteca. Se lasa deoparte sa se mai topeasca zaharul. Se mixeaza...
Citeste continuareaPostat de Pungasa_Rogue
Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte. Oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat, iaurtul, faina si praful de copt se amesteca si se framanta un...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|