Ingrediente
pentru blat:
- 6 albusuri;
- 150 gr. zahar;
- 2 linguri cu faina;
- 150 gr. nuca macinata;
- 1 plic praf de copt;
pentru crema de vanilie:
- 6 galbenusuri;
- 120 gr. zahar;
- 200 ml lapte;
- 2 linguri cu faina;
- 1 fiola esenta de vanilie Dr. Oetker;
pentru glazura:
- 150 ml frisca lichida;
- 4 gr. intaritor de frisca;
- 50 gr. nuca macinata prajita
Mod de preparare
Cum preparam blatul:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul. Punem faina, nuca macinata, praful de copt si amestecam de sus in jos, usor.
Tapetam o tava ( a mea 29X34 cm) cu hartie de copt, punem compozitia, nivelam si bagal la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 30 minute pana se inchide usor la culoare. Nu deschideti usa cuptorului in acest timp!
Cand s-a copt, oprim focul si lasam tava in cuptor, cu usa intre-deschisa, pana se raceste complet.
Cum preparam crema de vanilie:
Amestecam galbenusurile cu restul ingredientelor cu ajutorul unui tel. Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa.
Lasam sa se raceasca.
Cum preparam glazura:
Batem frisca rece, adaugam apoi intaritorul si mixam 1 minut.
Cum montam prajitura:
Punem pe un platou (eu am pus in tava in care l-am copt) blatul, adaugam crema rece, glazura de frisca si apoi nuca macinata.
Portionam si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Baron" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|