Eu am dublat din start reteta...si nu-mi pare rau! :)))
Am separat albusurile de galbenusuri, am pus albusurile la rece.
Am topit untul intr-un vas si l-am lasat deoparte.
Albusurile se mixeaza spuma ca la bezea.
Se amesteca cu mixerul branza dulce si zaharul, smantana, vanilia, coaja de lamaie pana rezulta o compozitie cremoasa( 1 minut).
Se adauga pe rand galbenusurile, untul topit si racit, se omogenizeaza cu mixerul la viteza foarte mica, sau doar cu paletele, punem laptele, zeama de lamaie, faina, amidonul, praful de sare.
Vom pune in compozitia de branza 1/3 din spuma de albus si vom omogeniza bine, apoi restul de albus prin invaluire cu o spatula.
Tapetam o tava cu foaie de copt( eu am o tava aproximativ egala cu tava cuptorului doar ca putin mai inalta.)
Aceasta tava am asezat-o in alta tava mai mare umpluta cu apa. Apa va trebui sa ajunga pana la jumatatea tavii in care vom pune prajitura.
Turnam compozitia in tava tapetata si coacem prajitura la inceput la foc mai mc( eu am pus-o la 150 grade) pentru zece minute apoi am modificat temperatura la 180 de grade si am tinut-o pana s-a rumenit usor si a devenit ferma la atingere, Am facut testul scobitorii pentru siguranta.
Am lasat-o la racit si am pudrat-o cu zahar pudra vanilat.
Minunata!