Japanese Cheesecake - Prajitura japoneza cu branza

Postat de gaby_d in Dulciuri
8 Iun 2011 | 15042 vizualizari
Japanese Cheesecake - Prajitura japoneza cu branza

Nu am mancat in viata mea asa desert fin si bun cu branza. :) De cand l-am vazut pe bloguri straine mi-a ramas in minte. Arata asa de frumos si divin incat nu rezisti sa nu-l faci.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 1/2 lamaie ( zeama)
  • sare- 1/4 lingurita
  • 40 gr unt
  • 40 gr lapte
  • 3 lingurite amidon
  • 2 lingurite faina
  • 400 gr branza de vaci, dulce 9in reteta scria crema de branza, eu nu cumpar asa ceva atata timp cat am asigurat natural si bun : P )
  • o lingura smantana

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Dam albusurile la rece.
Branza de vaci o amestecam cu smantana si zaharul si bagam blenderul. O pasam pana e fina, fina.

Incepem sa adaugam galbenusurile, unul cate unul. Nu-l punem pe urmatorul pana nu e incorporat precedentul.
Punem apoi untul topit si racit si omogenizam.
Cernem faina si amidonul si le adaugam compozitiei. Punem laptele, sarea  si zeama de lamaie si mixam in continuare.

Scoatem albusurile de la rece si le mixam spuma.
O treime le adaugam amestecului de branza si mixam iar apoi adaugam restul amestecand usor, usor.

Tapetam o tava cu hartie pentru copt.Turnam compozitia .
Punem la cuptor un vas cu apa in care bagam tava cu desertul (apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea tavii).
Lasam initial 10 minute la foc mare apoi 50 de minute la foc mediu (pana incepe sa prinda o culoare frumoasa deasupra iar atunci cand introducem cutitul in mijlocul prajiturii sa il scoatem curat).
Oprim aragazul dar nu scoatem tava, o lasam sa se raceasca tot acolo .
O scoatem cand e rece si-o dam la frigider.
ps, fac si maine dar nu mai spuneti nimanui :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Japanese Cheesecake - Prajitura japoneza cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu ciocolata, frisca si fructe de padure

Postat de RuxyRux

Tarta cu ciocolata, frisca si fructe de padure

Tarta asta are si cateva minusuri sa zic asa, crema este prea putina, mie asa mi s-a parut, iar blatul mai necesita macar o lingura de zahar in plus. Eu nu am pus zmeura in blat , am preferat sa o...

Citeste continuarea

Alcazare/Alcazale

Postat de diaconta

Alcazare/Alcazale

Mod de preparare bezea: Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare. Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2011, 16:38
la 08.06.2011, 16:49
la 08.06.2011, 16:50
la 08.06.2011, 17:01
buna buna
la 08.06.2011, 17:13
aiiii ca buna o mai fi..dar tre sa imi iau o vacuta sa imi fac branzica,sa am lapte ca tot sa cumpar si iar sa cumpar parca nu mai vreau

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking