Ingrediente
- Pentru primul strat:
- 50 g ciocolata amaruie
- 50 g unt
- 1 lingurita coniac
- 100 g zahar
- 1 ou mare
- Pentru al 2-lea strat:
- 150 g ciocolata amaruie
- 150 ml smantana dulce pentru frisca
- 50 g miez de nuca sfaramat
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 oua mari
- 50 g zahar
Mod de preparare
Ciocolata se topeste impreuna cu untul. Se adauga zaharul si coniacul, amestecand bine, pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza oul si se toarna compozitia in tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt.
Hartia trebuie sa depasesca marginile tavii cu cativa centimetri.
Smantana se infierbanta pe foc, se adauga ciocolata, amestecand pana se topeste, apoi nucile, vanilia si se amesteca bine. Se bat ouale cu zaharul timp de 5-6 minute la viteza mare a mixerului, pana compozitia devine spumoasa. Se incorporeaza cu atentie compozitia de oua in cea de ciocolata.
Se toarna cu atentie compozitia in forma, fara sa se deranjeze primul strat.
Se pune tava in cuptorul incins in prealabil la foc mediu, pentru 35-40 de minute, pana suprafata prajiturii devine lucioasa si cu gaurele.
Dupa ce prajitura este gata, se lasa pana la racirea completa, apoi se baga pentru 2-6 ore (cel mai bine pentru o noapte) la congelator.
Cu ajutorul marginilor hartiei de copt, se scoate prajitura din forma, se rastoarna pe o suprafata dreapta, apoi se portioneaza cu un cutit ascutit in patratele mici.
Se pastreaza la congelator, intr-un vas inchis ermetic.
Sursa
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie Truffles Cake" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|