Ingrediente
- -200 gr mazare verde proaspata sau congelata (nu din borcan)
- -3 fire de ceapa verde
- -5-6 frunze de menta
- -zeama de la o lamaie
- -2 linguri ulei masline
- -3 catei usturoi (optional)
- -sare
- -piper
Mod de preparare
Mazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare . Daca este mazare proaspata are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba , iar daca e congelata poate dura mai putin .
Ceapa verde o taiem in bucati mai mici .
Cand mazarea este fiarta scurgem de apa si cu ajutorul unui blender o pasam impreuna cu ceapa verde maruntita , usturoiul , zeama de lamaie,frunzele de menta uleiul de masline si condimente .
Trebuie sa obtinem o pasta moala care poate fi intinsa pe paine destul de usor. Nu este nici o problema daca mai raman boabe de mazare intregi.
Toata operatiunea de blenduire nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute .Gustati de sare , piper si lamaie si mai adaugati daca mai trebuie .
Servim pasta pe paine prajita data cu usturoi , ceapa verde si rosii sau cu orice altceva va face placere .
Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu mazare verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|