Bruschete cu mazare verde

Postat de andaoana in Vegan / Raw vegan
28 Aug 2017 | 5971 vizualizari
Bruschete cu mazare verde

Un fel care poate fi un mic dejun, un pranz sau gustarea de seara . La fel de bine poate sa fie si pe un platou cu aperitive frumos decorate. Este sanatos si foarte gustos . Gustul proaspat si culoarea verde a acestui preparat iti poate inveseli ziua . Se poate servi cu mazline sau cu branza.

Ingrediente

  • -200 gr mazare verde proaspata sau congelata (nu din borcan)
  • -3 fire de ceapa verde
  • -5-6 frunze de menta
  • -zeama de la o lamaie
  • -2 linguri ulei masline
  • -3 catei usturoi (optional)
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Mazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare . Daca este mazare proaspata are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba , iar daca e congelata poate dura mai putin .

Ceapa verde o taiem in bucati mai mici .

Cand mazarea este fiarta scurgem de apa si cu ajutorul unui blender o pasam  impreuna cu ceapa verde maruntita , usturoiul , zeama de lamaie,frunzele de menta uleiul de masline si condimente .


Trebuie sa obtinem o pasta moala care poate fi intinsa pe paine destul de usor. Nu este nici o problema daca mai raman boabe de mazare intregi.

Toata operatiunea de blenduire nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute .Gustati de sare , piper si lamaie si mai adaugati daca mai trebuie .


Servim pasta pe paine prajita data cu usturoi , ceapa verde si rosii sau cu orice altceva va face placere .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu mazare verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci umplute

Postat de Anett

Ciuperci umplute

Curatam ciupercile si palariutele le asezam intr-o tava unsa cu ulei.  Maruntim prazul si calim in ulei pana se inmoaie putin. Scoatem din tigaie si amestecam impreuna cu nuca macinata....

Citeste continuarea

Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)

Postat de Bucataras

Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)

Scurge bine tofu de zeama si taie-l in cubulete, cam de 1cm.  Toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si adauga o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2017, 15:42
la 28.08.2017, 15:45
la 28.08.2017, 16:43
la 28.08.2017, 17:15
la 28.08.2017, 18:47

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking