Bruschete cu roșii uscate și busuioc

Postat de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri
17 Sep 2013 | 3018 vizualizari
Bruschete cu roșii uscate și busuioc

Ingrediente

  • 1 baghetă
  • 1 borcan roșii uscate în ulei
  • 1 căpățănă de usturoi
  • frunze de busuioc proaspete
  • unt
  • sare
  • capere

Mod de preparare

Bagheta se taie în felii - pe diagonală să obținem feliile un pic mai mari. Se prăjesc rapid în prăjitorul de pâine sau pe un grill la aragaz. Imediat ce sunt gata, se freacă cu usturoi. Curățăm usturoiul și fiecare cățel trebuie tăiat în două. Usturoiul se taie pentru a freca mai bine feliile de pâine - o să vedeți cum practic se topește. Pentru fiecare felie de pâine este nevoie de un cățel de usturoi - dacă este foarte mare putem să folosim doar jumătate. Apoi ungem feliile cu unt - eu m-am învârtit cam mult pe lângă ele și pâinica mea s-a răcit iar untul nu s-a mai topit :( Untul topindu-se, aceste bruschete sunt mult mai gustoase. Chiar dacă nu le serviți imediat și se răcesc ele tot bune sunt, dar untul este bine să se topescă ;) Continuăm cu roșiile - le scoatem din ulei și le lăsăm un pic la scurs. Dacă sunt mai mari ele se pot tăia în două.
Aranjăm roșiile peste feliile de pâine prăjită, ornăm cu frunze proaspete de busuioc, felii de usturoi și capere.
Servim imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu roșii uscate și busuioc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tartine cu unt aromat, branza brie si nuca

Postat de Oana

Tartine cu unt aromat, branza brie si nuca

Untul moale, la temperatura camerei, se amesteca cu usturoiul dat pe razatoarea fina, cu patrunjelul tocat fin si cu praful de turmeric. Se ung feliile de bagheta cu un strat generos de unt si se...

Citeste continuarea

Ruladă de cașcaval în crustă de mac

Postat de CulinaryRainbow

Ruladă de cașcaval în crustă de mac

Am pus cele două sortimente de cașcaval în apă clocotită și le-am lăsat să se topească. Durează aproximativ 10 minute până ce cașcavalul devine elastic și ușor de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2013, 19:59
ce bune sunt
la 17.09.2013, 20:01
Foarte bune si aspectuoase!
la 17.09.2013, 20:02
ce bine arata!!
la 17.09.2013, 20:15
la 17.09.2013, 20:18
foarte bune

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking