Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
2 Iun 2013 | 4971 vizualizari
Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati

Am vrut o mincarica cu orez basmati...nu mai mincasem de ceva vreme, iar pt mine orezul basmati este cel mai bun. Nu aveam mare lucru prin frigider, timpul era limitat...asa ca erau niste ciuperci ratacite de doua zile pe care nu am avut timp sa le gatesc. Le-am combinat si a iesit ceva rapid si tocmai pe gustul meu.

Ingrediente

  • 500-600 gr ciuperci champinion proaspete
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 2 linguri smintina
  • 1-2 linguria apa rece
  • 1 cescuta vin alb
  • sare
  • piper
  • marar proaspat
  • 150 gr orez basmati

Mod de preparare

Ciupercile spalate, curatate si taiate in sferturi, le calim intr-o lingura de ulei de masline si o lingura de unt. Cind au inceput sa-si lase sucul, adaugam usturoiul taiat marunt, punem capacul la vasul Zepter si lasam sa se patrunda bine ciupercile. Adaugam vinul alb, sare si piper dupa gust si lasam sa dea in clocot.

Amidonul il desfacem in apa rece si smintina, amestecam bine sa nu se faca cocoloase,il punem peste ciuperci, o lingura de unt, marar, amestecam si oprim focul. Mai lasam 5-10 minute cu capacul acoperit si servim fierbinte cu orezul basmati fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cascaval de casa

Postat de Bianca20

Cascaval de casa

  Branza se faramiteaza cu o furculita sau cu mana. Laptele se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga branza si se amesteca pana cand se formeaza zerul. Se strecoara si se pune la...

Citeste continuarea

Cornulețe aperitiv

Postat de panacris

Cornulețe aperitiv

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2013, 17:22
la 02.06.2013, 17:24
tare buna, mancarica ta!
la 02.06.2013, 17:30
Până la urmă trebuie să fac un efort financiar, să achiziționez și eu măcar un vas Zepter că tare rapid și sănătos se gătește în el!
la 02.06.2013, 17:32
foarte buna!
la 02.06.2013, 17:32
Cris, asa am zis si eu, dar am amanat de la an la an
Buna ciulamaua de ciuperci!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking