Ingrediente
- 1 kg de slanina
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingura boabe de piper
- 2-3 foi de dafin
- 3-4 lg de boia de ardei dulce
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de ulei
Mod de preparare
Intr-o cratita inalta si incapatoare se pun la fiert 4 litri de apa in care adaugam 2-3 lg de sare.Adaugam piperul,foile de dafin, 3-4 catei de usturoi si slanina.
Fierbeti 40 de minute si verificati cu furculita, daca furculita intra usor in slanina, inseamna ca este fiarta. Se scoate slanina fiarta intr-o strecuratoare si se lasa pana se zvanta bine.
Intre timp facem mujdeiul. Frecam cateii de usturoi striviti cu putina sare pana devin ca o pasta. Se adauga incet uleiul pana devine cremos. Condimentam cu piper si boia si omogenizam bine.
Am asezat bucatile de slanina pe o tava si le-am frecat pe toate partile, inclusiv pe sorici si prin crapaturi.Se pune in frigider peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta cu boia si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|