Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

Postat de mihaelar63 in Mezel de casa
21 Mar 2021 | 3991 vizualizari
Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

 Pe scurt slaninuta cu boia si usturoi. Pe la noi prin zona se zice slanina popricata - asa pe scurt. Adica cu poprica- cu boia de ardei. Probabil termenul vine de la ,, paprika ". Recent am deschis un borcan de castraveti in saramura extem de gustosi. Am gustat zeama castravetilor si am gasit-o foarte gustoasa. Daca se fierbe slaninuta in zeama de varza acra, de ce nu si in cea de castraveti ?

Ingrediente

  • 500 gr slanina de porc de pe burta - cu o dunga de carne de la porc de casa
  • 500 ml saramura de la castravetii murati inclusiv rondelele de hrean
  • 500 ml apa
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita piper bobe
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • 3 catei usturoi
  • piper negru macinat
  • sare-optional

Mod de preparare

  1. Bucata de slanina se spala si se pune la fiert in apa si saramura de pe castraveti .
  2. In lichidul ce fierbe se introduce si ceapa, foaia de dafin, bobele de piper si hreanul din muratura .
  3. Eu am fiert slaninuta la foc potrivit cam 40 minute.
  4. Se incearca cu o furculita daca are consistenta dorita.
  5. Dupa mine 40  minute a fost cam mult era suficient si 30, pentru ca nu imi place sa fie prea fiarta .
  6. Se scoate slaninuta din lichidul in care fierbe si se unge cu usturoiul dat prin presa .
  7. Slanina calda absoarbe mai bine gustul usturoiului.
  8.  Presarati pe deasupra boia dulce de ardei de calitate.
  9. Daca va place mai picanta cum este in cazul nostru se pune si piper negru macinat .
  10. Se pune slaninuta poricata sa se raceasca si se serveste dupa preferinata cu paine proaspata si legume .
  11.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Parizer de casa din carne de pui

Postat de rocsi_1612

Parizer de casa din carne de pui

Spalati carnea, pieptul de pui il taiati in sferturi. O puneti intr-o oala, turnati apa sa le acoperiti bine. Presarati sare, piper, foile de dafin si amestecati. Lasati sa fiarba la foc potrivit,...

Citeste continuarea

Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii

Postat de simona72

Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii

Bucata de carne se spala si se zvanta. Cu un cutit cu lama mare se taie carnea in asa fel incat sa obtinem o felie de carne intrega, groasa de 1 cm. Poate va ajuta pozele...incepeti sa taiati pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2021, 00:05
la 22.03.2021, 00:53
la 22.03.2021, 16:37
la 22.03.2021, 18:29
la 22.03.2021, 18:45
Ceva nou pt mine!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking