Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

Postat de mihaelar63 in Mezel de casa
21 Mar 2021 | 4016 vizualizari
Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

 Pe scurt slaninuta cu boia si usturoi. Pe la noi prin zona se zice slanina popricata - asa pe scurt. Adica cu poprica- cu boia de ardei. Probabil termenul vine de la ,, paprika ". Recent am deschis un borcan de castraveti in saramura extem de gustosi. Am gustat zeama castravetilor si am gasit-o foarte gustoasa. Daca se fierbe slaninuta in zeama de varza acra, de ce nu si in cea de castraveti ?

Ingrediente

  • 500 gr slanina de porc de pe burta - cu o dunga de carne de la porc de casa
  • 500 ml saramura de la castravetii murati inclusiv rondelele de hrean
  • 500 ml apa
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita piper bobe
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • 3 catei usturoi
  • piper negru macinat
  • sare-optional

Mod de preparare

  1. Bucata de slanina se spala si se pune la fiert in apa si saramura de pe castraveti .
  2. In lichidul ce fierbe se introduce si ceapa, foaia de dafin, bobele de piper si hreanul din muratura .
  3. Eu am fiert slaninuta la foc potrivit cam 40 minute.
  4. Se incearca cu o furculita daca are consistenta dorita.
  5. Dupa mine 40  minute a fost cam mult era suficient si 30, pentru ca nu imi place sa fie prea fiarta .
  6. Se scoate slaninuta din lichidul in care fierbe si se unge cu usturoiul dat prin presa .
  7. Slanina calda absoarbe mai bine gustul usturoiului.
  8.  Presarati pe deasupra boia dulce de ardei de calitate.
  9. Daca va place mai picanta cum este in cazul nostru se pune si piper negru macinat .
  10. Se pune slaninuta poricata sa se raceasca si se serveste dupa preferinata cu paine proaspata si legume .
  11.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lebar

Postat de Pungasa_Rogue

Lebar

Toata carnea de porc se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert bine de tot se scoate din apa si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati mari. Ceapa se taie marunt si se caleste...

Citeste continuarea

Slanina fiarta cu boia si usturoi

Postat de MotanLaOale

Slanina fiarta cu boia si usturoi

Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare. Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic. Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2021, 00:05
la 22.03.2021, 00:53
la 22.03.2021, 16:37
la 22.03.2021, 18:29
la 22.03.2021, 18:45
Ceva nou pt mine!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking