Bruschette de casa

Postat de FlaviaD in Vegan / Raw vegan
6 Aug 2013 | 6702 vizualizari
Bruschette de casa

Astazi m-am decis din nou asupra bruschetelor :) V-am mai prezentat o reteta proprie de bruschetta facuta in casa. Ei bine acum vreau sa va prezint alta. Am incercat initial sa ma tin cat mai aproape de reteta clasica de bruschetta, insa pe parcurs mi-am lasat imaginatia sa se joace si...iata ca a iesit ceva nou si bun zic eu.

Ingrediente

  • 4-5 rosii
  • 1 ardei gras mare
  • 1 dovlecel mare
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura de ulei de masline extra-virgin
  • condimente (sare, busuioc, oregano, piper verde)

Mod de preparare

Am inceput prin a prepara la blender rosiile cu tot cu coaja. Vreau sa va spun ca bruschettele le-am facut in aceeasi zi cu rosiile umplute pe care le-am prezentat cu ceva timp in urma. Daca va amintiti atunci am scos miezul rosiilor si l-am lasat deoparte.  Ca sa nu aruncam miezul, am facut bruschettele :)

N-am vrut sa se piarda nimic si le-am blenduit pana ce s-a facut un piure de rosii. La acest sos delicios am adaugat un ardei gras si un dovlecel marisor. Le-am blenduit si pe ele pana sosul de rosii si-a schimbat usor culoarea. Din rosu aprins cum sunt rosiile a devenit un rosu putin mai fad datorita ardeiului gras si a dovlecelului.

In acest punct am adaugat si usturoi, mai exact o capatana intrega (evident curatat fiecare catel de usturoi in parte) si o legatura de patrunjel tait cu cutitul. Trebuie mentionat ca pe toate le-am lasat la blenduit pana ce s-a facut o pasta si n-a mai ramas nici o bucatica de leguma solida.

Cand totul a fost de consistenta unui piure de legume, am adaugat condimente si o lingura de ulei de masline extra-virgin – prin condimente intelegem un praf de sare dupa gust, oregano, busuioc si piper verde pentru aroma. Pentru omogenizare se mai amesteca putin la blender sau le puteti amesteca si cu o lingura daca doriti.

Si pasul final – ca sa asamblez bruschettele am pus la toster cateva felii de paine integrala. Daca nu aveti toster, puteti praji feliile de paine fie intr-o tigaie antiaderenta in care nu veti folosi ulei, fie intr-o tava bagata la cuptor, fie direct la flacara pe aragaz.

Cand feliile de paine au fost gata prajite, tot ce am facut a fost sa intind piureul acela de legume crude cu textura minunata si aromata pe feliile de paine. Deasupra am ornat cu cateva firisoare de ardei gras taiat fasii si cu cateva felii de rosie.

Ce este cu adevarat deosebit la sosul acesta este ca poate fi folosit la o diversitate de mancaruri pe post de sos, cum ar fi chiftele, cartofi prajiti sau natur, piure sau hamburgeri, fripturi, etc. Pe langa asta contine legume crude – daca ati constat am folosit dovlecelul crud – deci este mult mai sanatos pentru noi decat un sos gata procesat la flacara sau direct la tub. Iar daca adunam toate elementele nutritive din paine integrala, legumele crude, usturoiul si uleiul de masline, obtinem numai beneficii.

Reteta rosiilor umplute, cat si cealalta bruschetta le gasiti pe www.gatituleojoaca.net.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschette de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de usturoi

Postat de Dya

Supa de usturoi

Pentru a pregati supa procedam astfel: Tocam ciupercile marunt (desigur, dupa ce au fost bine spalate) si le rumenim usor intr-o cratita in care am adaugat cele doua linguri cu ulei....

Citeste continuarea

Bruschetta cu ton

Postat de ctlina

Bruschetta cu ton

Sosul de rosii--  reteta aici - nu trebuie sa fie prea lichid, puneti-l pe foc si reduceti-l un pic daca este nevoie. Puneti feliile de pâine pe o placă de cuptor acoperita cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2013, 17:34
bune bune
la 06.08.2013, 18:36
la 06.08.2013, 18:58
O fi sănătos și gustos, dar sincer nu prea m-ai convins fără supărare
la 06.08.2013, 19:15
Incearca si ai sa vezi daca iti place sau nu. Si nu e suparare, te pup
la 06.08.2013, 20:24

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking