Bucataras TV: retete de Vițel cu șuncă crudă neafumată și ierburi aromate / Supă cu chifteluțe din cârnați

Postat de Bucataras in Vita
3 Dec 2013 | 2436 vizualizari

Carnea de vițel este fragedă și sănătoasă și este un ingredient ce permite numeroase combinații de arome. Chef Roberto pregătește o rețetă aromată de carne de vițel umplută cu șuncă și ierburi aromate. Apoi va pregăti o rețetă rapidă de supă cu chifteluțe din carne de cârnat.

Ingrediente

  •  file de vițel
  • oțet din vin roșu
  • anghinare
  • șuncă
  • salvie
  • cimbru
  • usturoi
  • pâine prăjită

Supă de legume cu chifteluțe din cârnați

  • roșii deshidratate
  • cârnați
  • un dovlecel
  • o jumătate ardei gras roșu
  • o jumătate ardei gras galben
  • roșii proaspete
  • arpagic
  • ceapă verde
  • sparanghel
  • supă de legume

Mod de preparare

Carnea de vițel este fragedă și sănătoasă și este un ingredient ce permite numeroase combinații de arome. Chef Roberto pregătește o rețetă aromată de carne de vițel umplută cu șuncă și ierburi aromate. Apoi va pregăti o rețetă rapidă de supă cu chifteluțe din carne de cârnat.
Se ajustează fileul de vițel pentru a avea o formă uniformă, se curăță de grăsime si pielițe, apoi se taie bucăți. Anghinarea se curăță, se taie partea tare. Se curăță spinii, apoi se toacă mărunt. Se opărește în apă cu sare pentru 3-4 minute, apoi se scoate într-un castron. Se taie marginile de la câteva felii de pâine care se taie cubulețe. Se taie și salvia, apoi se toacă împreună cu pâinea. Se iau feliile de șuncă, se pun câteva fire de cimbru peste ele.  Într-o tigaie se pune un strop de ulei și un cățel de usturoi. Șunca se amestecă cu ierburile aromate, se toacă. Se face un bucunar în bucata de vițel și se umple cu șuncă. Se modelează și se presează pentru a fi cât mai compactă. Anghinarea se pune la prăjit și se adaugă puțin vin alb. Se adaugă sare și piper proaspăt măcinat. Mai târziu se adaugă și puțin pătrunjel tocat.
 
Într-un vas se pune vin alb, o lingură și jumătate de oțet. Se trece carnea prin acest amestec și apoi prin pâinea tocată. Într-o tigaie se pune ulei la încins, se adaugă oregano, apoi se pune carnea la prăjit. Se întoarce de pe o parte pe alta pentru a avea un rezultat uniform. Dacă vreți să faceți și puțin sos, puteți adăuga vin alb.
 
Pe o farfurie se pune un inel de metal. În el se pune anghinarea. Se scoate cercul și deasupra se pune carnea. Deasupra se pune un buchețel de ierburi aromate și câteva picături de ulei. Poftă bună!
 
Cum prepari Supă de legume cu chifteluțe din cârnați
 
Se taie roșiile în cubulețe. Apoi se taie dovlecelul, dar se foloseste doar partea de exterior care se taie în cubulețe. Se ia o bucată de ardei roșu și una de ardei galben, se curăță partea albă din interiorul miezului, apoi se taie ardeii în cubulețe. Sparanghelul se taie și el cubulețe. Ceapa verde se taie în patru pe verticală, apoi se toacă.
 
Se încinge ulei într-o tigaie, se pune apoi ceapa, ardeiul și sparanghelul. Se ia cârnatul, se decojește, iar miezuli se modelează sub formă de chifteluțe. Între timp se adaugă roșiile deshidratate și dovlecelul. Roșiile se taie mărunt și se pun în tigaie. Apoi se adaugă puțină supă de legume peste ele. Când supa este aproape gata, se adaugă arpagic tocat.
 

Se toacă puțin arpagic și câteva frunzulițe de oregano verde. Într-o tigaie se pune ulei la încins. Se pun chifteluțele la prăjit și se adaugă verdeața tocată. Se adaugă și puțin piper proaspăt măcinat. Ele se vor lua de pe foc cu două minute înainte, pentru că ele continuă să se faca pe dinăuntru. Într-o farfurie se pune supa de legume, apoi chifteluțele. Se adaugă și puțin ulei de măsline. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: retete de Vițel cu șuncă crudă neafumată și ierburi aromate / Supă cu chifteluțe din cârnați" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)

Etapa1 Fierbim pastele cu sare si ulei timp de 7 minute sau timpul indicat pe ambalajul pastelor. Etapa 2 Calim ceapa in ulei impreuna cu piper,sare,boia si usturoi...

Citeste continuarea

Tuslama domneasca de burta, cu galbiori

Postat de simona72

Tuslama domneasca de burta, cu galbiori

Pentru inceput punem burta, care e prefiarta si taiata fideluta, intr-o oala cu multa apa. Adaugam 3-4 frunze de dafin, cateva boabe de piper, o ceapa curata si taiata pe jumatate si 1 lingurita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2013, 22:31
foarte gustoase preparatele
la 03.12.2013, 22:39

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking