Buche de Noel

Postat de RuxyRux in Dulciuri
25 Dec 2015 | 2592 vizualizari
Buche de Noel

...sau buturuga de Craciun...e o prajitura minunata pe care o prepar in fiecare an de sfanta sarbatoare! 

Ingrediente

Blat rulada:

  • 150 g faina
  • 130 g zahar
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri lapte

Umplutura:

  • 2 pachetele de biscuiti Petite Beurre
  • 3/4 cana de lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 1 lingura zahar pudra (sau dupa gust)

Crema:

  • 1 cana jumatate de frisca lichida naturala (neindulcita)
  • 175 gr.ciocolata neagra
  • 3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • fulgi de ciocolata
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Blatul:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu sarea si se mixeaza ca pentru bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca pentru maioneza, apoi cu zaharul, laptele, cacaoa, faina, praful de copt si la final se adauga albusurile mixate.

Se toarna aluatul pe foaia de copt in tava decuptor si se coace  pana trece testul scobitorii(nu dureaza mult).

Scoatem blatul si-l asezam cu tot cu foaia de copt pe un prosop ud si stors si il rulam (cu tot cu foaia de copt). Il vom lasa putin la racit si dupa il vom desface usor fara sa fortam.

Umplutura de biscuiti

Intre timp am zdrobit biscuitii si i-am amestecat cu laptele si untul, cacaoa si zaharul plus vanilia si romul. Umplutura am pus-o in mijlocul foii coapte si am rulat rulada, apoi am dat-o la rece.

Cand rulada s-a racit am preparat glazura.

Am incazit usor frisca lichida si in ea am topit ciocolata, am adaugat si zaharul si am racit-o brusc.

Am mixat apoi glazura pana a devenit crema (dureaza putin mai mult, depinde de tipul de frisca).

Am pus pe platou un strat de crema, apoi am asezat prajitura si am decorat-o cu crengute de brad, ciupercute decor si conuri de brad.(dupa inspiratie)

Daca ti-a placut reteta noastra "Buche de Noel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Buche de Noel (tort ptr Craciun)

Postat de doralinda72

Buche de Noel (tort ptr Craciun)

Cu ajutorul mixerului, batem la o viteza media albusurile cu zaharul ca ptr bezea, pana devine dura.oprim mixerul, punem coaja de le lamaie, apoi galbenusurile care au fost amestecate putin...

Citeste continuarea

Buche de Noel - Buturuga

Postat de mitinita

Buche de Noel - Buturuga

Se separa ouale,iar albusurile se bat ca pentru bezea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam galbenusurile si faina data prin sita. Amestecam incet,cu o miscare de sus in jos,astfel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2015, 12:07
Ne-ai adus bunaciune in zi de sarbatoare !
la 25.12.2015, 12:15
Craciun Fericit!!! Super desert, fin si elegant!
la 25.12.2015, 12:18
Sarbatori cu bucurie va doresc! Clemisoara, Zamfira
la 25.12.2015, 12:22
Superba!!
la 25.12.2015, 12:28
Cat de bine arata! O minunatie de prajitura!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking