Ingrediente
- Ptr blat:
- 4 galbenusuri
- 4 albusuri
- 100 gr faina
- 100 gr zahar
- Coaja rasa de la o lamaie
- 100 ml coniac
- Ptr crema :
- 600 gr ciocolata ptr topit
- 500 gr smantana
- 250 ml lapte
- Cateva elemente ptr decor
- zahar pudra
Mod de preparare
Cu ajutorul mixerului, batem la o viteza media albusurile cu zaharul ca ptr bezea, pana devine dura.oprim mixerul, punem coaja de le lamaie, apoi galbenusurile care au fost amestecate putin inainte. Amestecam compozitia cu o spatula si NU cu mixerul, apoi punem faina cernuta in prealabil, amestecam bine. Punem intr-o tava, hartie de copt, apoi turnam compozitia in forma dreptunghiulara, si dam la cuptorul preincalzit la 180 C ptr cca 10-12 min (depinde de cuptorul fiecaruia) . Cand e gata, lasam sa se raceasca.
Ptr crema, incalzim laptele pana la primul clocot, si turnam peste ciocolata care am rupt-o in bucatele mici, amestecand pana la omogenizare. Smantana o batem cu mixerul ca ptr frisca, apoi turnam in ciocolata topita, amestecand bine, dupa care punem la frigider ptr cca 1 ora.
Dezlipim usor hartia de copt de pe blat, si punem jumatate din compozita de ciocolata, dupa care rulam cu ajutorul hartiei de copt, lasam asa impachetata in hartie si punem la frigider ptr cca 30 min. Pregatim decorarea in tava finala, taiem 2 capete pe diagonala din rolou si le atasam la tort, apoi cu ajutorul unui cutit cu lama mai mare, ungem cu crema de ciocolata (ii va da un aspect mai natural) si decoram dupa plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Buche de Noel (tort ptr Craciun)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (59)
|