Ingrediente
- 2 dovlecei potrivit de mari(aproximativ 500g)
- 200-250g branza dulce de vaci
- 2 linguri de orez
- 2 oua de pus in compozitie si inca unul de pus deasupra
- 4 linguri de pesmet si inca una
- 50 g de unt
- 3 catei de usturoi pisat cu putina sare
- 1/2 lingurita de coriandru macinat
- 1/2 lingurita piper
- o legatura sanatoasa de marar
- o lingura de smantana sau una de iaurt
- unt pentru uns forma
- pesmet pentru tapetat forma
Mod de preparare
Dovleceii spalati si curatati de coaja se rad pe razatoarea mare intr-un castron incapator. Se adauga in castron branza, orezul spalat, usturoiul pisat, coriandru, piperul, untul la temperatura camerei, pesmetul, ouale si mararul tocat. Se amesteca totul bine cu o lingura de lemn si cand totul e bine amestecat se pune intr-un vas de yena, sau alt vas pentru cuptor, uns generos cu unt si tapetat tot generos cu pesmet. Se niveleaza frumos, se presara deasupra o lingura de pesmet iar peste aceasta se pune un ou batut bine cu o lingura de smantana.
Se baga la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ o ora.
Se taie dupa ce s-a racit cat de cat. E buna si calda si rece.
Eu am mancat la cina cu rosii si castraveti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aperitiv cu dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|