Ingrediente
- 70 gr. unt
- 100 gr. zahar brun
- 25 gr. zahar de cocos
- vanilie
- 125 gr. ciocolata ( 60% cacao)
- 2 cani de lapte
- 60 gr. amidon
- 50 gr. unt
Mod de preparare
Intr-un vas se topeste untul ( 75 gr.) in el se pune zaharul care se caramelizeaza usor.
Intr-un ibric larg se pune amidonul si se toarna laptele putin cate putin, se pune si vanilia, se amesteca pana la omogenizare si se incalzeste usor, se toarna peste caramel si se tine pe foc pana se ingroasa, se adauga ciocolata care se topeste imediat, eu am pus mixerul vertical pentru o budinca mai fina. La sfarsit se adauga restul de unt 50 gr.
Se ung formele cu unt (pot fi cescute de cafea) si se pun la rece. Se rastoarna pe farfuriute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca caramel cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
|