Budinca cu branza si sos de capsuni

Postat de Irina in Dulciuri
27 Ian 2016 | 2584 vizualizari
Budinca cu branza si sos de capsuni

Budinca fiind in continuare pe lista noastra de mancaruri preferate, incerc sa fac variatiuni pe tema. Desi nu m-am abatut mult de la reteta pe care o fac de obicei, am adaugat un sos de capsuni, pe care l-am pregatit pe loc, ca pe un gem. 

Ingrediente

  • 200 g paste
  • un praf de sare
  • 200 g branza crema cu smantana
  • 200 g telemea rasa
  • 2 oua
  • zahar
  • stafide
  • esenta de rom
  • unt cat o nuca
  • Pentru sosul de capsuni:
  • capsuni
  • zahar

Mod de preparare

Intai am pus pastele la fiert cu un praf de sare si am pregatit compozitia pentru budinca: intr-un castron am amestecat branza cu zaharul, stafidele ouale si esenta de rom. 

Am uns vasele pt cuptor cu unt (am folosit vase mici, dragute, pentru fiecare in parte).

Am scurs pastele fierte, le-am amestecat cu unt, pentru a nu se lipi intre ele.

Am asezat o parte din paste, am turnat o parte din crema de branza, am acoperit cu un alt strat de paste si deasupra crema de branza ramasa. Am lasat budinca la cuptor pana s-a rumenit usor de tot.

Capsunile le-am pus intr-o craticioara pe foc cu putin zahar si le-am lasat doar putin sa fiarba. 

Am servit fiecare budinca cu sos de capsuni.

Simplu ca buna ziua!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu branza si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone

Postat de AdrianUdrea

Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone

Mai intai se fierbe o cafea la filtru din 250 ml apa, 2 lingurite de cafea si o lingurita de zahar. Se lasa sa se raceasca si se adauga amaretto. Se prepara sosul de visine. Se scot samburii la...

Citeste continuarea

Strudel din aluat dospit cu mere

Postat de Creatsa

Strudel din aluat dospit cu mere

Intr-un bol cerne 450 g faina amestecata cu 1 praf de sare. Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si 50 ml lapte caldut. Fa o adancitura in mijlocul fainii si pune drojdia,coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2016, 19:51
Alo, alo, aici e treaba cu ciucalata, ce cauti cu capsuna?
la 27.01.2016, 19:53
tare buna
la 27.01.2016, 19:57
Vaaai, cat de bine arata budincuta ta!
la 27.01.2016, 20:06
Yammy!
la 27.01.2016, 20:08
As face si eu niste... d'alea cum le zici tu in introducere, dar nu stiu ce-s alea )))


Place

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking