Ingrediente
- 400 g cirese amare
- 100 g zahar
- 125 g faina
- 3 oua
- 200 ml lapte
- 100 ml frisca lichida- eu n-am avut, merge si fara
- 1 praf de sare
- faina si unt ptr uns forma
- zahar pudra ptr decor
Mod de preparare
Ciresele se spala, se curata, se scot samburii si se amesteca cu 20 g zahar. Se lasa in siropul care se formeaza cam o ora.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge o tava de tarta cu unt si se pudreaza cu faina.
Se mixeaza bine ouale cu zaharul ramas pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie si un praf de sare, apoi laptele si smantana. Se toarna compozitia in tava, se aseza ciresele si se da la cuptor cca jumatate de ora pana se rumeneste.
Se lasa sa se raceasca, se rastoarna usor pe palma si se aseaza pe o farfurie. Se pudreaza cu zahar si se poate servi.
Pofta mare!
Inspiratia
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu cirese amare sau Clafoutis" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|