Budinca cu paste si carne tocata de porc

Postat de Pungasa_Rogue in Paste
27 Oct 2015 | 2346 vizualizari
Budinca cu paste si carne tocata de porc

Am vazut la Medi Bucataras aceasta reteta si m-am gandit sa incerc si eu o astfel de bunatate.

Ingrediente

  • 200 g paste sub forma de stelute + 2 l apa pentru fierberea acestora + sare;
  • doi gogosari verzi;
  • o ceapa;
  • 300 g carne tocata de porc;
  • doua rosii dintr-o conserva cu rosii intregi decojite, in suc de rosii;
  • o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • oregano uscat;
  • busuioc uscat;
  • 140 g iaurt;
  • 4 linguri lapte;
  • 4 oua;
  • sare.
  • In plus:
  • unt pentru uns tava;
  • doua oua + un praf de sare pentru a pune deasupra budincii;
  • 2-3 linguri ulei pentru calit legumele.

Mod de preparare

Se pun 2 l apa si putina sare la foc intr-o oala si cand clocotesc, se adauga pastele, amestecand din cand in cand. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (8-9 minute), apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac.

Gogosarul se curata de seminte, se spala si se toaca.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Aceste legume se pun intr-o craticioara cu ulei si putina sare la calit, apoi se adauga carnea tocata (amestecata cu putina sare) si se caleste si aceasta. 

Rosiile intregi, decojite se dau prin robot pentru a obtine suc de rosii, care se adauga peste carnea bine patrunsa. Se fierbe compozitia pana cand scad rosiile.

Pastele se pun intr-o sita, se clatesc cu apa rece, apoi se pun intr-o cratita. Peste ele se pun compozitia cu carne tocata, boiaua de ardei dulce si ierburile aromatice uscate si se amesteca. Se adauga iaurtul, laptele si ouale, amestecand dupa fiecare.

Se unge tava cu unt, se toarna compozitia obtinuta din cratita, se bat cele doua oua cu un praf de sare si se pun pe deasupra budincii, dupa care se introduce tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu paste si carne tocata de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Budinca cu paste si carne tocata

Postat de medioto59

Budinca cu paste si carne tocata

Fierbem pastele conform instructunilor de pe pachet,apoi le scurgem de apa si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam sa se scurga de apa intr-o strecuratoare. Separate,tocam carnea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2015, 11:15
bunaaaaaaaaa
la 27.10.2015, 11:21
la 27.10.2015, 11:23
Super!
la 27.10.2015, 11:25
la 27.10.2015, 11:26
arata grozav!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking