Budinca cu penne si telemea de oaie

Postat de medioto59 in Paste
7 Noi 2012 | 15607 vizualizari
Budinca cu penne si telemea de oaie

Ingrediente

  • 500 g penne
  • 600 g telemea de oaie
  • 5 oua.
  • 100 g smantana
  • 100 ml lapte
  • unt
  • parmezan ras
  • piper macinat

Mod de preparare

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.

In timp ce pastele fierb sfaramam branza cu ajutorul unei furculite (sau o dam prin razatoare) -dar mie imi place mai mult sfaramata cu furculita . Amestecam branza astfel sfaramata cu ouale (4), smantana si laptele. Condimentam cu piper dupa gust. Eu nu am mai adaugat sare deoarece branza era suficient de sarata si nu a fost cazul.

Dupa ce pastele au fiert, le trecem printr-un jet de apa rece si apoi le lasam la scurs. Cand sunt bine scurse adaugam amestecul de mai sus peste ele. Amestecam bine.

Ungem un vas cu unt si turnam compozitia in el. Radem parmezanul, il amestecam cu un ou si turnam deasupra. Dam la cuptor si lasam (circa 45 minute) pana cand budinca este bine facuta si capata o crusta aurie.

Se poate servi atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu penne si telemea de oaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu

Postat de ela2015

Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu

Spălăm bine cartofii şi îi punem într-o oală cu apă la fiert pentru 30 de minute. Faceţi proba cu o furculiţă. Când sunt bine pătrunşi, îi scurgem de apă şi...

Citeste continuarea

Rosii umplute cu cus cus

Postat de rhapsody

Rosii umplute cu cus cus

1. Pune cuscus-ul la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 5 minute. Scurge apa, clateste pastele sub jet de apa rece, pune-le intr-o cratita impreuna cu lingurita de ulei de masline si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2012, 17:04
prima servita
la 07.11.2012, 17:08
foarte bine arata
la 07.11.2012, 17:08
la 07.11.2012, 17:13
vreauuuu!
la 07.11.2012, 17:23
cam asa ceva fac eu acum,dar cu branza de vaci si telemea de vaca

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking