Budinca cu taietei de casa a la Baia Mare

Postat de iri_love in Paste
14 Iul 2017 | 6515 vizualizari
Budinca cu taietei de casa a la Baia Mare

Am avut ocazia sa ajung la Baia Mare, unde am dat peste o doamnă tare drăguță si care mi-a recomandat acesti tăieței de casă, buni pentru ciorbe, dar si pentru aceasta budincă pe care facut-o la îndrumarea ei. Sper sa va placa!

Ingrediente

  • 200 g tăieței de casa (ca in poză)
  • 300 g de brânză de vaci
  • 3-4 ouă
  • 150 ml lapte
  • o mâna de stafide
  • 4 linguri de zahăr pudră
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • un plic zahăr vanilat
  • unt sau margarină de uns tava

Mod de preparare

Pentru început, pregatim tăieței, punand într-o oala apă cu un pic de sare. Cand apa începe sa fiarba, adăugăm tăiețeii si îi lăsăm sa fiarbă, dar nu de tot, ci al dente, cum se spune. Ii strecuram si apoi ii clatim un pic în apă rece pentru a nu se lipi unul de altul.
Separat, într-un castron, amestecăm brânză cu ouăle și zahărul, după care adaugam laptele, stafidele, esența si zahărul pudră.
Prin amestecarea tuturor va rezulta o compozitie destul de moale.
In această compoziție vom adăuga taieteii, se amesteca până se încorporează toate, dupa care se va turna într-o tava pe care am uns-o cu margarina (eu am folosit un vas termorezistent).
Se dă la cuptor pentru 50 de minute.
Se taie rece si tot atunci, se poate pudra cu zahăr pudră vanilat

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu taietei de casa a la Baia Mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cometti rigati cu branza de burduf si smantana la cuptor

Postat de MotanLaOale

Cometti rigati cu branza de burduf si smantana la cuptor

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, se amesteca branza de burduf cu smantana si...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola

Postat de rocsi_1612

Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola

Intr-o cratita mai mare puneti apa, sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati pastele, le lasati sa fiarba la foc potrivit, atat cat scrie pe ambalaj. Intre timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2017, 15:38
la 14.07.2017, 17:36
Buna!
la 14.07.2017, 19:57
Ce imi place budinca asta!
la 15.07.2017, 01:29
la 15.07.2017, 09:13
Buna budinca!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking