Ingrediente
- Pentru budinca:
- 500 g brânza dulce de vaci
- 170 g unt
- 5 oua
- 6 linguri griş
- 2 linguri amidon de porumb
- 170 g zahar
- ½ plic praf de copt
- Vanilie
- Coajă de lamâie
- Vişine pentru prajituri
- Pentru glazura:
- Zahar pudra
- Zeama de lamâie
Mod de preparare
Am separat albusurile de galbenusuri.
Untul l-am mixat spuma cu 120 g zahar,am adaugat apoi pe rând galbenusurile,mixând dupa fiecare.
Brânza sfarâmata aromata cu vanilia si coaja de lamâie am adaugat-o în crema de unt.
Apoi am pus în compozitie grişul si amidonul amestecat cu praful de copt.
Albuşurile le-am batut spuma tare cu cele 50 de grame de zahar ramase,apoi le-am încorporatcu o paleta în crema de brânza.
Am pus o parte din compozitie într-o tava de yena de 25x 20 cm.
Am presarat deasupra visinele scurse si apoi cealalta parte de compozitie.
Am pus la cuptor pentru 30 de minute.
Dupa ce s-a racit,am facut o glazura din zahar pudra si zeama de lamâie pe care am pus-o deasupra.Gustul acrisor s-a potrivit foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de brânză" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|