Preparăm mai întâi o budincă fermă din 2 galbenușuri, 2 linguri zahăr, 500 ml lapte, 5 linguri rase de făină și esență de vanilie.
Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și le diluăm cu 2-3 linguri de lapte rece.
Adaugăm făina și omogenizăm, apoi diluăm compoziția cu restul de lapte fierbinte, adăugându-l treptat și amestecând intens până se omogenizează bine.
Punem vasul pe foc scăzut și fierbem budinca, amestecând continuu, până când se îngroașă bine.
O lăsăm apoi să se tempereze.
Preparăm un sos caramel.
Punem zahărul la caramelizat, într-un vas mai înalt, amestecând continuu să nu se ardă.
Când este diluat tot zahărul, adăugăm untul și amestecăm intens, iar când amestecul devine omogen, adăugăm smântâna și de asemenea amestecăm intens până când se diluează tot zahărul care s-a solidificat la contactul cu untul.
Lăsăm vasul pe foc mic și amestecăm în el până când caramelul se îngroașă consistent, apoi îl lăsăm să se tempereze câteva minute și îl amestecăm cu budinca fiartă anterior.
Oprim puțin caramel și pentru ornat.
Decojim bananele și le trecem prin blender, apoi le încorporăm în budinca de caramel.
Hidratăm gelatina în apă, apoi o încălzim ușor până se diluează și o adăugăm peste budincă, amestecând bine pentru a se împrăștia uniform în toată budinca.
Ungem o formă de copt cu puțin unt și o tapetăm cu zahăr, apoi așezăm pe marginile ei, pișcoturile și turnăm budinca la mijloc.
Eu am avut o formă cu aspect de floare, iar pișcoturile s-au încadrat la fix în lăcașurile formei.
Așezăm deasupra o farfurie, ca să preseze pișcoturile în interior și dăm forma la frigider, până când budinca se întărește consistent și se poate porționa frumos.
A avut un gust deosebit și de la caramel, dar și de la banane. Sa va fie de folos!