Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi

Postat de merisor67 in Prajituri
3 Apr 2016 | 6227 vizualizari
Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi

Desertul de față este declarat de către soțul meu, cel mai bun din anul acesta, dintre deserturile făcute de mine. Cred și eu, cui nu-i place caramelul? Dar, un amănunt pe care vreau să-l spun de la început, este că desertul meu trebuia să stea la frigider cel puțin 4-5 ore, pentru a deveni mai ferm, însă cu pofticioșii mei....:))))  

Ingrediente

  • 1 pachet pișcoturi Savoiardi fără gluten, de la Schar
  • 200 g zahăr
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2 gălbenușuri
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 5 linguri făină fără gluten, de la Schar
  • 3 banane
  • un praf sare
  • 5 g gelatină
  • 100 ml apă

Mod de preparare

Preparăm mai întâi o budincă fermă din 2 galbenușuri, 2 linguri zahăr, 500 ml lapte, 5 linguri rase de făină și esență de vanilie.

Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și le diluăm cu 2-3 linguri de lapte rece.

Adaugăm făina și omogenizăm, apoi diluăm compoziția cu restul de lapte fierbinte, adăugându-l treptat și amestecând intens până se omogenizează bine.

Punem vasul pe foc scăzut și fierbem budinca, amestecând continuu, până când se îngroașă bine.

O lăsăm apoi să se tempereze.

Preparăm un sos caramel.

Punem zahărul la caramelizat, într-un vas mai înalt, amestecând continuu să nu se ardă.

Când este diluat tot zahărul, adăugăm untul și amestecăm intens, iar când amestecul devine omogen, adăugăm smântâna și de asemenea amestecăm intens până când se diluează tot zahărul care s-a solidificat la contactul cu untul.

Lăsăm vasul pe foc mic și amestecăm în el până când caramelul se îngroașă consistent, apoi îl lăsăm să se tempereze câteva minute și îl amestecăm cu budinca fiartă anterior.

Oprim puțin caramel și pentru ornat.

Decojim bananele și le trecem prin blender, apoi le încorporăm în budinca de caramel.

Hidratăm gelatina în apă, apoi o încălzim ușor până se diluează și o adăugăm peste budincă, amestecând bine pentru a se împrăștia uniform în toată budinca.

Ungem o formă de copt cu puțin unt și o tapetăm cu zahăr, apoi așezăm pe marginile ei, pișcoturile și turnăm budinca la mijloc.

Eu am avut o formă cu aspect de floare, iar pișcoturile s-au încadrat la fix în lăcașurile formei.

Așezăm deasupra o farfurie, ca să preseze pișcoturile în interior și dăm forma la frigider, până când budinca se întărește consistent și se poate porționa frumos.

A avut un gust deosebit și de la caramel, dar și de la banane. Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu branza si stafide

Postat de rocsi_1612

Desert placinta cu branza si stafide

Aluatul: Intr-un ibric, punem laptele, uleiul, zaharul si le transferam pe foc. Amestecam sa se topesca zaharul si cand incepe sa fiarba, luam ibricul de pe aragaz. Lasam sa se raceasca...

Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de ness si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu crema de ness si visine

Blatul: Albusurile reci, le mixati pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana se topeste, apoi puneti si zeama de lamaie. Adaugati faina, praful de copt, vanilia si amestecati cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2016, 10:25
Ce bunatate!
la 03.04.2016, 10:28
la 03.04.2016, 10:32
bun
la 03.04.2016, 10:32
la 03.04.2016, 11:22
buna buna

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking