Prajitura cu afine (Reteta Video)

Postat de Ina75 in Prajituri
27 Aug 2014 | 7706 vizualizari

Ce poate fi mai delicios decat o prajitura cu fructe de padure? Poate o prajitura cu afine? Nu foarte dulce, colorata si delicioasa, poate sa ne schimbe ziua. Cand am gasit reteta intr-una dintre cartile lui Jamie Oliver, a fost dragoste la prima vedere. Un pandispan pufos, cu unt si ulei de masline, o textura usor umeda, un gust dulce-acrisor dat de minunatiile numite afine, era exact idealul de prajitura cu fructe. Delicioasa langa o cupa cu inghetata, intr-o zi torida de vara, dar la fel de perfecta langa o cana de ceai sau de cafea aburinda, nu ai cum sa nu iubesti aceste desert cu fructe! Aceasta prajitura cu afine este un desert rapid, usor de pregatit, pufos si aromat. http://youtu.be/BnhmGy8DbkE

Ingrediente

  • 180 g. de unt topit
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 150 ml de lapte dulce
  • 115 ml de ulei de masline
  • 270 g. de zahar
  • 400 g. de faina
  • 500 g. de afine
  • coaja rasa de o portocala
  • un plic cu praf de copt
  • o lingurita cu extract de vanilie
  • sare
  • un cub de unt

Mod de preparare

Incalzim cuptorul.Pregatim un bol in care punem ouale. Adaugam zaharul si mixam la viteza mare timp de 5 minute, pana cand amestecul se ingroasa si se albeste. Punem untul topit, uleiul de masline, laptele si extractul de vanilie si mixam pana la omogenizare.

Punem peste faina praful de copt si un praf de sare si amestecam. Asezam o sita deasupra amestecului de ingrediente lichide, in care punem amestecul de ingrediente uscate si le cernem.Adaugam un aluat coaja rasa de portocala si amestecam usor, cu o spatula, pana la omogenizarea completa.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute pentru ca faina sa absoarba lichidul.Pregatim o tava cu dimensiunile de 20x25 cm pe care o ungem cu cubul de unt. Aranjam in tava hartie pentru copt.

Dupa cele 10 minute punem in aluat un sfert din cantitatea de afine si amestecam usor, cu o spatula. Turnam compozitia pentru prajitura cu fructe de padure in tava pregatita si nivelam usor deasupra.Introducem forma in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 15 minute.

Dupa cele 15 minute, scoatem tava din cuptor. Presaram deasupra afinele ramase si le impingem usor in aluat.Punem tava din nou in cuptor pentru inca 30-40 de minute.

Scoatem desertul cu fructe din cuptor cand se rumeneste deasupra si se intareste usor.Lasam prajitura cu afine sa se racoreasca in forma, iar dupa 10 minute desprindem marginile cu un cutit.

Punem deasupra desertului cu fructe o planseta si tinand strans si de tava si de planseta, intoarcem brusc prajitura si ridicam tava. Indepartam hartia de copt.Lasam desertul sa se raceasca si il portionam.

Servim.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu afine (Reteta Video)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Desert prajitura din foi cu bulion

Postat de mirela0911

Desert prajitura din foi cu bulion

Foile: Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se adauga uleiul, bulionul si oul. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios care se imparte apoi in 4 parti...

Citeste continuarea

Desert prajitura Pani Walewska

Postat de katty

Desert prajitura Pani Walewska

Pregatim blatul  framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2014, 16:50
Buna
la 27.08.2014, 17:24
la 27.08.2014, 17:30
la 27.08.2014, 17:32
Bună
la 27.08.2014, 17:35
Haideti pe la mine! Dau si o limonada!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking