Ingrediente
- 500ml lapte cald
- 3 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 2 linguri faina
- 50g unt
- 1 plic zahar vanilat
- gelatina (optional)
- Decor:
- capsuni
- biscuiti maruntiti
- 80ml frisca lichida
Mod de preparare
Intr-un vas punem putin din lapte (aprox. 100-150ml) pe foc. Adaugam si zaharul, cacaua, faina, untul si zaharul vanilat. Amestecam bine pana cand toate ingredientele s-au omogenizat. ATENTIE: lasati flacara focului mica, se va arde daca o dati mai tare.
Dupa ce am amestecat bine cu un tel, adaugam peste amestecul de mai sus restul de lapte. Lasam pe foc si amestecam continuu, pana cand se ingroasa ca o budinca. Lasam apoi la racit.
Daca amestecul nu s-a ingrosat destul, puteti adauga si un plic de gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Dupa ce budinca s-a racit, o punem in pahare apoi dam paharele la congelator pentru 10-15 minute.
Decoram cu frisca batuta, capsuni taiate cubulete si biscuiti maruntiti.
Pe langa ca va arata genial, gustul va si pe masura!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|