Ingrediente
Pt aluatul de foi:
- 400 g faina
- 120 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- un praf de sare
- 1 lgt praf de copt
- 100 g unt
- cca 170 g smantana
- 2 lg cacao
Crema:
- 500 ml lapte
- 2 plicuri budinca de ciocolata
- 120 g zahar
- 100 g crema nutella
- 100 g unt
- putina nuca prajita
Mod de preparare
Foile: Intr-un bol se pun faina, zaharul pudra, praful de copt, sarea, galbenusurile si untul la temperatura camerei. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat sfaramicior, nisipos. Se adauga smantana si se framanta bine pana se obtine un aluat omogen si nelipicios. O treime din aluat se pune deoparte sa se odihneasca, iar restul de aluat se amesteca cu cele 2 lg de cacao. Se framanta bine pana se omogenizeaza complet. Daca iese prea gros, se adauga putina smantana. Se imparte aluatul in doua si se lasa sa se odihneasca timp de 30 de minute.
Se intind foi din cele 3 aluaturi si se coc pe dosul tavii, la temperatura de 180 de grade pt. cca 8-10 minute. Se lasa foile la racit.
Crema: Se amesteca praful de budinca cu zaharul si laptele turnat putin cate putin. Se transfera cratita pe foc si se lasa sa fiarba incet pana se ingroasa, amestecand continuu sa nu se prinda de fund. Cand este gata, se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca apoi se adauga crema nutella (sau orice alta crema de alune asemanatoare cu nutella) si se mixeaza bine. Se lasa la racit. Se adauga untul la temperatura camerei si se mixeaza bine pana se obtine o crema pufoasa.
Asamblare prajitura: Pe un platou se asaza una din foile cu cacao. Se unge cu crema. Se asaza foaia alba, se unge cu crema apoi deasupra se asaza foaia cu cacao. Se unge si ultima foaie cu un strat mai subtire de crema decat cel dintre foi.
Nuca prajita se taie grosier si se presara deasupra. Se da la frigider pana a doua zi apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|