Desert placinta cu branza si stafide

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
30 Iun 2017 | 4657 vizualizari
Desert placinta cu branza si stafide

De cate ori pregatesc ceva dulce cu branza, mereu dispare repede! Ai mei sunt mari iubitori de deserturi cu branza si fac in asa fel incat, o data la ceva timp, sa pregatesc o prajitura, o placinta, ceva bun cu branza dulce. Placinta asta am vazut-o la moldoveanca mea Gaby, mi-a facut cu ochiul si am pregatit-o! Sa faceti si voi!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • 2 lingurite vanilie
  • coaja rasa de lamaie

Pentru umplutura:

  • 1 kg branza de vaci
  • 70 gr unt
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 150-200 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr stafide (sau mai multe chiar)
  • pesmet
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un ibric, punem laptele, uleiul, zaharul si le transferam pe foc.
Amestecam sa se topesca zaharul si cand incepe sa fiarba, luam ibricul de pe aragaz.
Lasam sa se raceasca bine amestecul.
Cand s-a racit, il rasturnam intr-un bol, adaugam oul, sarea, vanilia, coaja rasa de lamaie si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.
Amestecam bine totul, incepem si incorporam faina treptat.
Cat se poate, amestecam cu o lingura, cand devine prea tare, framantam cu mana.
Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Impartim aluatul in doua bucati egale.
Umplutura:
Untul il topim si il lasam sa se raceasca.
Branza o mixam cu ouale si zaharul.
Adaugam untul topit si rece, apoi faina, coaja rasa de lamaie si vanilia.
La final, incorporam stafidele.

Luam prima bucata de aluat, intindem o foaie dupa dimensiunile tavii ce o folosim.
Tapetam cu unt si hartie de copt o tava de 23/28cm, asezam prima foaie, o intepam cu furculita si presaram pesmet.
Turnam umplutura, o nivelam, presaram iar putin pesmet.
Luam si cealalta bucata de aluat, intindem o foaie si o asezam deasupra. O intepam cu furculita din loc in loc.
Introducem placinta in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pentru 40-50 de minute, pana se rumeneste deasupra si este coapta.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar, o portionam si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu branza dulce si stafide

Postat de katty

Desert placinta cu branza dulce si stafide

Intr-un castron amestecam branza cu ouale, vanilam coaja de lamaie, sarea, zaharul, smantana si stafidele. Suprapunem cate 2-3 foi de placinta, intindem umplutura si rulam. Asezam intr-o...

Citeste continuarea

Desert placinta turnatoare

Postat de Constelatialeu

Desert placinta turnatoare

Blatul turnat : In bolul mixerului punem cele 2 oua si cele 2 albusuri, un praf de sare, laptele, uleiul si zaharul vanilat si mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine ca o spuma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2017, 20:26
Primaaaaa!
la 30.06.2017, 20:26
buna buna
la 30.06.2017, 20:28
foarte buna!
la 30.06.2017, 20:29
Dau la toata lumea placinta cu branza
la 30.06.2017, 20:33
si mie, si mie!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking