Ingrediente
- 1 cozonac cu nucă și rahat
- 350 ml lapte condensat
- 200 ml smântână de gătit
- 200 g unt
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 3 plicuri zahăr cu scorțisoară
- 100 g ciocolată cu alune
- 5 ouă medii
- un praf sare
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 20 g unt pentru uns
Mod de preparare
Topim untul și îl lăsăm să se răcească.
Mixăm ouăle cu puțină sare, adăugăm zahărul vanilat și zahărul cu scorțișoară și mixăm în continuare, până se spumează ușor.
Adăugăm untul topit, apoi laptele condensat și smântâna.
Ungem tava(23/36 cm) cu unt, tăiem cozonacul în cuburi mari și le așezăm în tavă.
Turnăm peste cozonac, compoziția cu ouă și toate cele și presăm ușor bucățile de cozonac, să se imbibe cu compoziție, așa încât să nu se ridice la suprafață, în timpul preparării termice.
Așezăm pe fiecare bucată de cozonac câte o bucată mică de ciocolată și dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Lăsăm apoi budinca de cozonac să se răcească și o pudrăm cu zahăr, apoi o porționăm și o savurăm alături de o cafea buna, sau un ceai, iaurt, ce preferăm.
Este minunată această budincă de cozonac, chiar și ușor caldă!
Să vă fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|