Budinca de cozonac

Postat de merisor67 in Prajituri
28 Dec 2016 | 5412 vizualizari
Budinca de cozonac

În general nu ne rămâne cozonac, preparat în casă și nu am avut ocazia să fac această budincă de cozonac, pe care am vazut-o foarte des preparată după sărbători. De data aceasta, însă, am mai și primit cozonac, așa că a venit rândul să prepar și eu budinca minune. M-am inspirat de la Alex, pentru că el a folosit lapte condensat și întâmplător aveam și eu o cutie prin frigider.  

Ingrediente

  • 1 cozonac cu nucă și rahat
  • 350 ml lapte condensat
  • 200 ml smântână de gătit
  • 200 g unt
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 3 plicuri zahăr cu scorțisoară
  • 100 g ciocolată cu alune
  • 5 ouă medii
  • un praf sare
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 20 g unt pentru uns

Mod de preparare

Topim untul și îl lăsăm să se răcească.

Mixăm ouăle cu puțină sare, adăugăm zahărul vanilat și zahărul cu scorțișoară și mixăm în continuare, până se spumează ușor.

Adăugăm untul topit, apoi laptele condensat și smântâna.

Ungem tava(23/36 cm) cu unt, tăiem cozonacul în cuburi mari și le așezăm în tavă.

Turnăm peste cozonac, compoziția cu ouă și toate cele și presăm ușor bucățile de cozonac, să se imbibe cu compoziție, așa încât să nu se ridice la suprafață, în timpul preparării termice.

Așezăm pe fiecare bucată de cozonac câte o bucată mică de ciocolată și dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Lăsăm apoi budinca de cozonac să se răcească și o pudrăm cu zahăr, apoi o porționăm și o savurăm alături de o cafea buna, sau un ceai, iaurt, ce preferăm.

Este minunată această budincă de cozonac, chiar și ușor caldă!

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

Postat de Bucataras

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

Cum se prepara Budinca de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor: Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tăiați cozonacul în cuburi...

Citeste continuarea

Desert prajitura de joi a Octaviei

Postat de katty

Desert prajitura de joi a Octaviei

Taiem cozonacul in cuburi mici. Ungem o forma cu untul si asezam bucatile de cozonac. Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu laptele si le turnam peste cozonac. Lasam cozonacul 10 minute sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2016, 11:12
Ce fain arata budincuta!
la 28.12.2016, 11:13
Buna idee. Si noua ne cam ramane cozonac. Ce bine ca am ce sa fac cu el.
la 28.12.2016, 11:14
Suuuper buna!
la 28.12.2016, 11:16
la 28.12.2016, 11:36
foarte buna budinca ta, e buna reteta de pus la seif pe cand voi ramane cu cozonac

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking